Berita Terkini Dunia Matawang Kripto 12 Februari 2018

Pasaran Kripto Merekodkan Pembetulan Kecil, Bitcoin Dan Ethereum Jatuh 10%

Dalam masa 24 jam selepas merakam keuntungan besar dan mencapai $ 450 bilion, pasaran kripto telah jatuh, merekodkan pembetulan kecil. Majoriti mata wang kripto termasuk bitcoin, Ethereum, Ripple, dan Bitcoin Cash semuanya jatuh sebanyak 10 peratus.

Ethereum memuncak pada $ 909 kurang dari 24 jam yang lalu, tetapi sepanjang peningkatan, jumlah dagangan harian Ether di semua bursa utama kekal rendah. Akibatnya, sepanjang 12 jam yang lalu, harga Ether menurun daripada $ 909 hingga $ 793, stabil pada $ 810. Memandangkan Ether telah mengalami penurunan yang curam dalam 24 jam yang lalu, tidak mungkin harga Ether terus menurun kecuali ia turun di bawah paras $ 800.

Bitcoin telah menunjukkan gaya yang sama seperti Ether, jatuh di bawah $ 8,000 dan jatuh ke $ 7,950. Walaupun ia telah mendapat kembali beberapa kerugiannya, seperti Ether, ia sedang menguji di paras $ 8,000. Bitcoin juga mempunyai jumlah dagangan harian yang rendah di seluruh bursa utama dan oleh itu, kecuali jika pemulihan jangka pendek berlaku lagi, harga Bitcoin akan tetap berada di kawasan $ 8,100 selama 24 jam akan datang.

Keseluruhannya, pasaran menunjukkan beberapa tanda-tanda pemulihan jangka sederhana tetapi permintaan untuk mata wang kripto dan volum dagangan harian pasaran tidak menyokong pergerakan itu. Untuk momentum yang kuat terbina, jumlah perdagangan harian mata wang kripto utama di seluruh bursa pertukaran kripto berskala besar mesti kekal tinggi.

Sumber:

https://www.ccn.com/cryptocurrency-market-records-minor-correction-bitcoin-ethereum-fall-10/

 

Gibraltar Akan Memperkenalkan Peraturan ICO ‘Pertama Di Dunia’

Kerajaan Gibraltar dan Suruhanjaya Perkhidmatan Kewangan Gibraltar (GFSC) mengumumkan bahawa pada minggu-minggu akan datang mereka akan membangunkan undang-undang draf yang akan mengatur Tawaran Syiling Permulaan (ICOs) di wilayah Inggeris di luar negara, Reuters melaporkan 9 Feb.

Draf undang-undang, bertujuan untuk mengawal selia promosi, penjualan dan pengedaran token digital di wilayah Gibraltar, akan menjadi peraturan pertama yang ditetapkan khusus untuk ICO, kata ahli parlimen.

Salah satu aspek utama peraturan ICO Gibraltar ialah pengenalan konsep “penaja sah” yang sepatutnya “bertanggungjawab untuk memastikan pematuhan terhadap peraturan pendedahan dan kewangan jenayah,” kata Sian Jones, salah seorang penasihat senior GFSC. Draf undang-undang juga akan mewujudkan peraturan pendedahan yang memerlukan projek ICO untuk menyediakan “maklumat yang mencukupi, tepat dan seimbang kepada sesiapa yang membeli token”, kata Kerajaan dan Perkhidmatan Kewangan kepada Reuters.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/gibraltar-to-introduce-worlds-first-ico-regulations

 

Bosch Melabur di IOTA, Menmberitahu Pelan Blockchain

Robert Bosch Venture Capital telah melabur dalam IOTA. Firma itu juga menyertai lembaga penasihat rangkaian. Bosch adalah sebuah syarikat berusia 131 tahun, namun ia berada di kedudukan penting di dunia kripto dan platform IOTA. Jelas sekali, firma tersebut ingin lebih menguasai data berbanding dengan model perniagaan lama dan keuntungan dari perkakasan.

Menjual data adalah masa depan dan Bosch melihat IOTA dan kereta autonomi sebagai cara yang baik untuk mengumpul laporan mikro dan maklumat. IOTA sudah mengurus transaksi bernilai $ 10 bilion pada lejarnya. Pembayaran mikro tanpa yuran transaksi berkaitan kenderaan elektrik sudah berlaku sekarang ini.

Industri Internet of Things semakin berkembang pada kadar 28.5% setiap tahun. Boston Consulting Group meramalkan industri itu akan bernilai $ 267 bilion menjelang tahun 2020. Berdasarkan faktor di mana teknologi IOTA terletak dalam dua trend ini. Termasuk juga yang dengan komitmennya untuk membina ‘bandar pintar’. Ia masuk akal untuk Robert Bosch untuk menyertai IOTA sekarang untuk membina masa hadapannya.

Sumber:

https://www.ccn.com/bosch-bets-big-on-iota/

 

Kerajaan NY Akan Menerbitkan Mata Wang Kripto Yang Akan Disokong Oleh Bon

Rang undang-undang yang diperkenalkan di Perhimpunan Negeri New York pada 2 Februari akan mengadakan pasukan petugas untuk menyiasat kesahihan dan kesan kemungkinan mata wang kripto yang dikeluarkan negara. Ahli Dewan Undangan Negeri Clyde Vanel menjelaskan bahawa aset digital yang berkenaan akan disokong oleh bon, yang akan dikeluarkan oleh kerajaan untuk membiayai projek infrastruktur, antara usaha lain yang bakal diperkenalkan kemudian.

Dengan mengandaikan bahawa pasukan petugas mengesyorkan untuk mengeluarkan tanda itu dan bahawa undang-undang yang membenarkan mata wang kripto itu diluluskan, Vanel berkata bahawa aset itu akan mewakili cara untuk mengaitkan dengan perkara “apa yang telah kami lakukan.”

Satu-satunya perbezaan di antara sistem yang dicadangkannya dan yang sedang ada, anggota perhimpunan tersebut, adalah daripada membeli instrumen ini secara langsung, pelabur akan mempunyai pilihan untuk memperoleh syiling maya “yang disokong oleh hutang bon.”

Seorang ahli jawatankuasa tersebut berkata bahawa ICO mungkin bermula seawal pertengahan bulan Mei. Telah dilaporkan bahawa token yang disokong oleh sekuriti hutang tersebut tidak akan sama sekali menggantikan bon konvensional.

Sumber:

https://www.ethnews.com/govt-issued-cryptocurrency-mentioned-in-ny-bill-would-be-bond-backed