Default – Above Header Ads
Bitcoin Exchange CEX.IO

Berita Terkini Dunia Matawang Kripto 11 Februari 2018

Pasaran Kripto Meningkat Perlahan, Melebihi $ 450 Bilion Sebelum Merosot Semula

Pada 10 Februari, penilaian pasaran kripto di mencapai $ 458 bilion, harga Bitcoin memuncak pada $ 9,074 dan harga Ethereum mencapai $ 911. Walau bagaimanapun, sejak itu, pasaran telah berjuang untuk mengekalkan momentum, kerana Bitcoin jatuh lebih daripada $ 500 hingga $ 8,367 dan Ethereum jatuh kepada $ 830 pada waktu penulisan

Memandangkan laporan negatif terhadap pasaran kripto, walaupun pendekatan pengawal selia yang bersemangat seperti yang dilihat dalam Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Suruhanjaya (SEC) dan Komisen Perdagangan Komoditi AS dan Suruhanjaya Perdagangan Berjangka (CFTC), ia mungkin memerlukan beberapa minggu untuk memulihkan pasaran mata wang kripto utama seperti Bitcoin, Ethereum, dan Ripple untuk mencapai harga psikologi masing-masing pada $ 10,000, $ 1,000, dan $ 1.

Ketua Pegawai Eksekutif Pantera Capital Dan Morehead mencatatkan bahawa pasaran kripto bakal memulakan momentum harganya dalam beberapa minggu, memandangkan pasaran telah mengalami pembetulan harga lebih daripada 52 hari. Morehead berkata: “Kami pasti menyedari ia adalah pasaran yang sangat spekulatif. Ia tidak menentu di atas. Ia boleh berubah-ubah di bawah. Dan kami 52 hari ke dalam ini. Ia kelihatan seperti beberapa minggu lagi dan segala-galanya akan menjadi normal dan [Bitcoin] boleh mula berkembang kembali lagi dan mendapat kembali momentumnya. ”

Sumber:

https://www.ccn.com/cryptocurrency-market-steadily-rebounds-surpasses-450-billion-valuation/

 

Laporan Dalaman J.P. Morgan: “Takkan Kripto Hilang Di Dunia”

J.P. Morgan telah memanggil mata wang kripto sebagai “taufan inovasi” di teknologi blockchain dan mengatakan mereka “tidak mungkin hilang” dalam laporan dalaman dari syarikat tersebut, yang diterbitkan pada 8 Februari 2018. Dalam ekstrak laporan tersebut, syarikat itu kelihatan yakin pada masa depan kripto.

“Mata wang kripto adalah inovasi di sekitar teknologi blockchain yang mendorong kepada volatiliti harga besar-besaran dan percubaan dan kegagalan dalam produk baru,” kata laporan itu. Walaupun laporan itu mempunyai nada bercampur, perbezaan kedudukan J.P. Morgan pada mata wang kripto selama enam bulan yang lalu dapat dirasakan menuju kea rah yang lebih positif.

Sementara itu, laporan yang diterbitkan baru-baru ini menawarkan idea-idea tentang bagaimana mata wang kripto boleh digunakan dengan lebih berkesan. “Teknologi yang mendasari CCs [mata wang kripto] boleh mempunyai aplikasi yang paling besar di kawasan di mana sistem pembayaran semasa adalah perlahan, seperti bayaran rentas sempadan, token ganjaran atau sistem pendanaan untuk inovasi Blockchain lain dan Internet of Things, serta bahagian daripada ekonomi bawah tanah. ”

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/crypto-unlikely-to-disappear-says-internal-report-attributed-to-jp-morgan

Teknologi Blockchain Secara Rasmi Memasuki Industri Minyak Dan Gas

Pemaju projek berasaskan Ethereum, ConsenSys dan syarikat berasaskan automasi tunai, Amalto, yang berpangkalan di Paris, sedang membangunkan teknologi berasaskan Ethereum, usahasama yang dipanggil Ondiflo. Usahasama ini akan menyediakan penyelesaian digital untuk pemprosesan order-to-cash. Proses pendigitalan ini akan meningkatkan pengeluaran, peningkatan penjadualan dan penghantaran, pengukuran tepat jumlah isipadu yang dikeluarkan, dan invois yang tepat.

Setelah ditubuhkan, Ondiflo akan berpangkalan di Houston, Texas, pusat industri minyak dan gas A.S.. Syarikat itu akan menggunakan kontrak pintar Ethereum untuk membangunkan sistem automatik berasaskan tiket untuk menyelaraskan dan meningkatkan proses order-to-cash yang berkaitan dengan perkhidmatan perhubungan perkhidmatan medan di sektor atas, pertengahan, dan hiliran industri. Urus niaga boleh diselesaikan dalam masa beberapa jam, berbanding dengan hari. Tambahan pula, ia dapat mengurangkan potensi kesilapan daripada berlaku.

Pengasas ConsenSys Joe Lubin menyimpulkan kuasa blockchain: Sebagai salah satu usaha pertama kami ke dalam industri rantaian bekalan minyak dan gas, Ondiflo akan menawarkan penyelesaian di mana semua pengendali dan syarikat perkhidmatan boleh mendapat manfaat daripada pendigitalisasi, automasi dan pertukaran data dan kebolehubahan rekod mereka yang lancar, diasaskan di platform Ethereum .

Sumber:

https://www.ccn.com/australias-big-four-banks-will-not-prohibit-bitcoin-buy-transactions/

 

Bank Pusat Perancis Dan German, Menteri Kewangan Ingin Perbincangan Mata Wang Kripto Di G20

Dalam surat bersama menteri kewangan Argentina, gabenor pusat dan menteri kewangan Perancis dan Jerman membuat beberapa permintaan yang berkaitan dengan pasaran mata wang kripto di mesyuarat G20 yang akan datang.

Pada hari Jumaat, dilaporkan bahawa menteri Perancis untuk ekonomi dan kewangan Bruno Le Maire, gubernur bank pusat Perancis François Villeroy de Galhau, menteri perdana menteri kewangan Rusia Peter Altmaier, dan Presiden Deutsche Bundesbank (bank sentral Jerman) Jens Weidmann mengirim surat kepada Luis Caputo, setiausaha kewangan untuk Argentina. Surat itu meminta usaha untuk menangani mata wang kripto dalam perbualan dan laporan G20. Argentina, adalah pemimpin semasa forum antarabangsa tersebut.

Pegawai Perancis dan Jerman secara khusus meminta laporan Tabung Kewangan Antarabangsa mengenai ramalan kestabilan kewangan mata wang kripto, laporan antarabangsa tentang implikasi kriptografi, dan perkembangan peraturan transnasional. “Kami percaya mungkin ada peluang baru yang timbul daripada token dan teknologi di belakang mereka,” mereka menulis. “Dalam jangka masa panjang, potensi risiko dalam bidang kestabilan kewangan juga akan muncul,” sambung mereka di dalam surat itu.

Sumber:

https://www.ethnews.com/french-and-german-central-bankers-finance-ministers-want-g20-discussion-of-token