Default – Above Header Ads
Traders Fair Malaysia 2019

Agensi Kerajaan Singapura Sokong Blockchain AcceleratorYang Dilancarkan Oleh Firma Modal Teroka

 

Agensi kerajaan Singapura, Enterprise Singapore, bersama dengan rakan kongsi lain, telah menyokong blockchain accelerator baru yang dilancarkan oleh firma modal teroka tempatan. Trive Ventures telah melancarkan inisiatif, yang digelar Trive Accelerator, untuk menyokong syarikat permulaan peringkat seterusnya. Accelerator ini direka untuk tempoh enam bulan dan akan memberi tumpuan kepada penggunaan blockchain besar-besaran, aplikasi terdesentralisasi (DApps), dan penyelesaian digital yang berurusan dengan blockchain.

Pengurus untuk Trive Accelerator akan mula mengambil lapan syarikat permulaan untuk mengambil bahagian, dan pelancaran program itu dijadualkan pada Q1 2019. Selain Enterprise Singapore, Tribe Accelerator dilaporkan disokong oleh PricewaterhouseCoopers (PwC) Venture Hub di Singapura dan syarikat blockchain Korea Selatan, Icon Foundation.

Singapura terkenal dengan sokongan besar-besaran teknologi berkaitan kripto. Firma pelaburan kerajaan, Temasek Holdings Pte. Ltd. baru-baru ini melabur dalam firma perisian blockchain perusahaan dan konsortium perbankan global, R3 sebagai dari hasil pusingan pengumpulan dana wang berjumlah $ 107 juta pada Mei lepas.

Sumber:

https://www.straitstimes.com/business/companies-markets/singapore-venture-capital-firm-to-launch-blockchain-accelerator-for-start