Bitcoin Exchange CEX.IO

AlphaPoint Lancarkan Rangka Kerja Blockchain Untuk Token Hartanah

Firma perkhidmatan kripto, AlphaPoint melancarkan rangka kerja baru yang bertujuan untuk menyokong pelancaran token yang disokong oleh aset terkawal. Sekuriti berdaftar yang diperkenankan terus menjadi topik hangat kerana keraguan berubah-ubah di sekitar pelbagai runcit, dan terdapat beberapa usaha yang ingin meletakkan hartanah di arena blockchain tersebut. Untuk itu, AlphaPoint telah melancarkan rangka kerja Token Disokong Aset Dikawal (RABT) di persidangan CoinDesk’s Consensus 2018 di New York City.

Mengikut syarikat itu, ia telah membangunkan perisian yang membenarkan token untuk bebas diniagakan sementara juga memastikan pematuhan dengan undang-undang sekuriti (contohnya, menjual token sekuriti semata-mata kepada pelabur terakreditasi yang tinggal di Amerika Syarikat). Idea ini adalah untuk menggunakan blockchain sebagai saluran untuk memperkenalkan lebih banyak kecairan ke dalam pasaran hartanah.

Sebuah firma ekuiti persendirian dan swasta, Muirfield Investment Partners, telah bergabung dengan AlphaPoint dalam usaha untuk menawarkan para pelabur cara yang lebih mudah untuk mengambil bahagian dalam pasaran hartanah. Thomas J. Zaccagnino, pengasas Muirfield, menjelaskan bahawa disebabkan ketidakkecairan mereka, dana hartanah cenderung sangat berstruktur dengan cara yang mungkin tidak sesuai. Beliau berharap penghijrahan hartanah ke blockchain akan membolehkan “pelaburan yang jauh lebih inovatif dan menguntungkan.”

Sumber:

https://www.coindesk.com/alphapoint-launches-framework-real-estate-blockchain-tokens/