Traders Fair Malaysia 2019

Bancor Mulakan Perdagangan Cross-Blockchain Antara Ethereum Dan EOS

 

Rangkaian kecairan modal yang terdesentralisasi, Bancor mengumumkan bahawa ia telah menyelesaikan perkongsiannya dengan EOS untuk menyediakan pertukaran token cross-blockchain. Awalnya diumumkan pada bulan September, Bancor kini telah berkembang ke blockchain EOS, menggunakan aplikasi terdesentralisasi (DApp) BancorX untuk membolehkan pengguna menukar antara token Ethereum dan EOS, tanpa melalui bursa pertukaran kripto.

Langkah itu adalah yang pertama seumpamanya, Bancor terus berkata, ia membuka jalan bagi “lebih banyak blockchain” untuk dimasukkan ke dalam perdagangan cross-blockchaintersebut. “Keupayaan untuk menukar aset rantaian secara mudah di mana projek-projek dan pengguna untuk memberi kuasa untuk berinteraksi secara lancar dengan mana-mana blockchain yang paling sesuai dengan keperluan mereka,” kata pengasas bersama Bancor dan ketua pembangunan perniagaan, Galia Benartzi dalam pengumuman tersebut.

BancorX kini menyokong token Ethereum ERC20, dan menggunakan token BNT untuk melakukan perdagangan cross-blockchain. Syarikat itu juga melaporkan bahawa DApp dibina dengan kerjasama LiquidEOS, EOS “Block Producer” (BP) Bancor – yang menyamai fungsi pelombong dalam rangkaian Bitcoin (BTC).

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/bancor-begins-cross-blockchain-token-trading-between-ethereum-and-eos

Default – Between Post Ads