Default – Above Header Ads

Bank Pro-Kripto, Silvergate Bank Kini Disenaraikan Di NYSE

Penjualan saham Silvergate Bank, sebuah bank yang pro-kripto dilancarkan untuk dagangan di New York Stock Exchange (NYSE) pada 7 November. Silvergate Capital (NYSE: SI), sebuah bank komersil yang berpusat di California yang menumpukan pada perniagaan mata wang digital, kini secara rasmi disenaraikan NYSE, dibuka sahamnya pada harga $ 12.75.

Bersempena dengan acara itu, Silvergate sedang merayakan tawaran awam awal (IPO) hari ini, menurut NYSE. Berita itu mengumumkan pengumuman Silvergate Capital Corporation mengenai harga IPOnya sebanyak 3,333,333 saham biasa Kelas A pada harga tawaran awam $ 12.00 sesaham pada 6 November. Daripada saham yang ditawarkan, 824,605 ​​saham ditawarkan oleh Silvergate, sementara 2,508,728 saham ditawarkan oleh pemegang saham sedia ada, menurut penyataan syarikat.

Tawaran itu dijangka ditutup pada 12 November dan tertakluk kepada syarat penutupan biasa, kata Silvergate. Dalam pengumuman itu, firma itu juga menyatakan bahawa satu kenyataan pendaftaran yang berkaitan dengan sekuriti Silvergate telah diisytiharkan berkesan oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) pada 6 November 2019.

Menurut satu laporan dengan SEC pada 28 Oktober, Silvergate menyaksikan bilangan pelanggan matawang digital meningkat dari 655 pada 30 Jun, 2019 kepada 756 pada 30 September, 2019. Seperti yang dilaporkan sebelum ini, pelanggan-pelanggan tersebut termasuk pelanggan yang berkaitan dengan kripto seperti bursa perdagangan kripto, perlombongan kripto dan penjaga aset kripto, antara lain.

Rujukan:

https://www.businesswire.com/news/home/20191106006155/en/Silvergate-Announces-Pricing-Initial-Public-Offering-Common

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.