Default – Above Header Ads

Bank Pusat Jepun: Penting Untuk Anda Mencuba Mata Wang Kripto

Bank pusat Jepun telah mendedahkan beberapa pendapat yang patut diberi perhatian dalam Q & A umum yang diterbitkan mengenai mata wang kripto seperti bitcoin. Pada 30 Mac, ketua Bahagian Maklumat Perkhidmatan Kewangan Bank Jepun Masashi Kuramoto menerbitkan ringkasan Q & A yang disebut “Mari kita berfikir tentang mata wang kripto!” Untuk orang awam di laman web pendidikan yang dikendalikan oleh bank pusat. Halaman ini menawarkan ringkasan ringkas tanggapan terhadap soalan yang kerap ditanya (FAQs) berkenaan mata wang kripto.

Satu soalan ketara yang sering menimbulkan pertanyaan: “Bukankah lebih baik untuk mengharamkan sesuatu yang tidak kita fahami?”. Untuk ini, Kuramoto cepat mendakwa bahawa mata wang kripto belum lagi mencapai matlamat utama ia dicipta – ‘pengiriman murah’ dan ‘menyokong aktiviti penting sosial’. Namun, pegawai itu menambah bahawa mata wang kripto, apabila matang pada masa akan datang, dapat menggerakkan mekanisme baru yang dapat memudahkan kehidupan orang ramai dalam masyarakat.

Pejabat bank pusat itu menambah: Untuk itu, penting untuk kita mencubanya di dunia nyata. Terdapat sebab untuk mempercayai bahawa [kematangannya] akan membolehkan kita menggunakan mata wang kripto sedia ada, mengumpul kes penggunaan dan mempromosikan pembangunan teknikal selanjutnya.

Sumber:

https://www.ccn.com/its-important-to-try-cryptocurrencies-says-japans-central-bank/

Bitcoin Exchange CEX.IO