Default – Above Header Ads
Traders Fair Malaysia 2019

Bank Swiss Maerki Baumann Sediakan Khidmat Kripto Untuk Syarikat

Bank swasta yang berpangkalan di Zurich, Maerki Baumann – telah bersetuju untuk membentuk perkongsian perbankan dengan syarikat-syarikat mata wang kripto, menyelesaikan satu kelemahan utama bagi syarikat-syarikat yang beroperasi dalam industri ini. Sebelum ini, Falcon Private Bank adalah bank Switzerland berprofil tinggi yang selesa untuk menawarkan perkhidmatan kepada is syarikat blockchain. Tahun lepas, Falcon juga mula menawarkan perkhidmatan pengurusan aset mata wang kripto melalui perjanjian kerjasama dengan Bitcoin Suisse AG.

Tidak seperti Falcon, Maerki Baumann tidak merancang untuk menawarkan pengurusan aset atau perkhidmatan penjagaan mata wang kripto. Bagaimanapun, bank itu baru-baru ini menerbitkan laporan mengenai mata wang kripto di mana ia mengatakan ia “memerhatikan” kelas aset ini.

Dari laporan itu: “Maerki Baumann mengawasi perkembangan instrumen pelaburan ini dan kemajuan yang bersesuaian di pihak pengawalseliaan, mendedahkan diri kepada kelas aset tersebut pada masa ini. Ini bukan hanya pelaburan langsung dalam mata wang kripto, tetapi juga pelaburan dalam teknologi yang diperlukan untuk perdagangan dan penjagaan instrumen ini. “” Maerki Baumann bersedia menerima dana yang dihasilkan melalui mata wang kripto, baik melalui transaksi spekulatif ataudalam bentuk pembayaran yang diterima untuk perkhidmatan yang disediakan atau dari keuntungan perlombongan, “tambah bank itu.

Sumber:

http://www.internationalinvestment.net/cryptocurrencies/swiss-banks-open-for-cryptocurrency-assets/

 

Bitcoin Exchange CEX.IO