Bank Terbesar Norway Bekerjasama Dengan IOTA untuk Penyelesaian Teknologi Lejar Teragih (DLT)

IOTA mengumumkan perkongsian dengan DNB ASA pada 31 Mei. Menurut maklumat daripada perkongsian itu, DNB dan IOTA meneroka cara-cara untuk melaksanakan teknologi dan proses baru dalam penggunaan “Tangle” IOTA. DNB adalah firma perkhidmatan kewangan terbesar di Norway berdasarkan permodalan pasaran. Syarikat ini mengkhusus dalam perbankan pelaburan, pasaran global, dan perbankan korporat. Ia adalah peneraju global dalam perbankan untuk industri perkapalan, tenaga, dan makanan laut.

Lasse Meholm, Ketua Teknologi Ledger (DLT) di DNB, berkata mengenai perkongsian itu:”Seperti komunikasi dan pembayaran Internet untuk perkara-perkara (IoT) dan Mesin ke Mesin (M2M) untuk pembayaran perkhidmatan mikro seolah-olah meningkat pada masa akan datang, kami berfikir untuk terlibat dalam teknologi berasaskan DLT yang disenaraikan seperti IOTA untuk memberikan pengalaman dan pengetahuan berharga kepada aliran hasil masa hadapan dan model perniagaan. Kami tidak sabar untuk menyelam ke ruang IOTA.”

Perkongsian dengan DNB tidak lama selepas pengumuman lain bahawa IOTA akan bekerjasama dengan firma logistik utama untuk Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu. Perkongsian itu juga berpusat di sekitar penggunaan teknologi Tangle untuk urus niaga global dan ketelusan urusniaga.

Sumber:

https://www.ccn.com/norways-largest-bank-partners-iota-for-distributed-ledger-solutions/

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads