Default – Above Header Ads

Bank Thai Memperluaskan Kiriman Ripple Menggunakan Euro Dan Pound

 

Menurut laporan dari Bangkok Post pada hari Selasa, Bank Perdagangan Thailand (SCB), salah satu daripada bank perdagangan terbesar di Thailand, kini menambah Euro dan Pound ke sistem pengiriman wang rentas sempadan yang dikuasai oleh teknologi dari Ripple, syarikat yang berpangkalan di San Francisco .

Menurut ketua pegawai strategi bank tersebut, Arak Sutivong, dalam temu bual dengan Post, keputusan untuk menambah pilihan mata wang baru datang setelah SCB melihat aliran masuk Euro dan Pound yang signifikan ke negara ini. Dengan kemas kini yang akan disiapkan menjelang suku ketiga tahun ini, Arak berkata dua mata wang baru pada mulanya akan memberi tumpuan kepada penghantaran masuk untuk pelanggan runcit melalui kerjasama dengan ahli perbankan dalam rangkaian Ripple.

Sementara menunggu kelulusan untuk keluar dari fasa percubaan dan ujian, SCB berkata penambahan baru kepada pilihan pengiriman wang sedia ada mungkin tidak perlu melalui proses percubaan lagi, kerana aspek teknologi platform tersebut kekal tidak berubah.

Sumber:

https://www.coindesk.com/thai-bank-to-extend-ripple-remittance-options-to-euro-and-pound/

Bitcoin Exchange CEX.IO