Default – Above Header Ads

Berita Terkini Dunia Matawang Kripto 19 Februari 2018

Saluran Berita, Salon Melombong Monero Sebagai Sumber Pendapatan Alternatif

Pada hari Ahad, apabila pembaca menggunakan penyekat iklan melawat laman berita popular di Salon, mereka berhadapan dengan pilihan menarik, asing kepada siasatan biasa mengenai melumpuhkan penyekat iklan mereka. Mereka sama ada boleh mematikan penyekat iklan mereka untuk terus melayari kandungan berita atau memilih masuk untuk membolehkan Salon menggunakan kuasa pemprosesan komputer mereka. Ini dilakukan untuk menggunakan CoinHive di laman web mereka, yang merupakan pelombong JavaScript untuk Monero.

Dalam catatan blog yang diterbitkan, Salon menjelaskan bahawa pendapatan iklan yang berkurang akibat penyekat iklan telah menyebabkan mereka mencari alternatif lain. Mereka juga melihat kuasa dalam menggunakan kuasa pemprosesan komputer pembaca untuk mendapat sumber kewangan.

Catatan blog itu menyatakan: “Salon melombong mata wang kripto, iaitu Monero untuk versi beta kami. Untuk melakukan itu, kami mengarahkan pemproses anda untuk menjalankan pengiraan. Fikirkan seperti meminjam kalkulator anda selama beberapa minit untuk mengetahui jawapan kepada masalah matematik, kemudian memberikannya kembali apabila anda meninggalkan laman web ini.” Pendekatan yang diambil Salon agak telus, dan boleh menjadi titik permulaan yang baik untuk pelaksanaan perlombongan mata wang kripto beretika di laman web untuk pendapatan.

Sumber:

https://www.ccn.com/news-outlet-salon-mining-monero-alternate-revenue-source/

 

64% Dari Rakyat Jerman Menyedari Bitcoin, Kata Persatuan IT Bitkom

Satu kaji selidik yang diterbitkan pada 15 Februari oleh Persatuan Persekutuan Jerman untuk Teknologi Maklumat, Telekomunikasi dan Media Baru (Bitkom), mendapati hampir dua pertiga dari rakyat Jerman menyedari tentang kewujudan Bitcoin (BTC). Kesedaran mengenai mata wang kripto paling popular itu telah meningkat dua kali ganda sejak 2016, apabila 36 peratus rakyat Jerman sudah biasa dengan Bitcoin, dan empat kali ganda sejak tahun 2013.

Mengikut kaji selidik tahun ini, 4 peratus daripada 1,009 responden sebenarnya memiliki Bitcoin, 19 peratus mengatakan bahawa mereka mempunyai idea bagaimana untuk membeli Bitcoin, dan 72 peratus menyatakan mereka tidak mempunyai minat dalam mata wang kripto.

Kesedaran mata wang kripto adalah tinggi di Jerman berbanding dengan beberapa negara lain. Menurut tinjauan 13 Januari, lebih daripada 56 peratus orang Rusia telah mendengar tentang Bitcoin. Pada bulan Ogos 2017, Charles Xue, seorang pelabur jutawan China-Amerika, menyatakan bahawa majoriti orang di China, 70-80 peratus, tidak pernah mendengar tentang Bitcoin.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/64-of-germans-aware-of-bitcoin-says-it-association-bitkom

 

 

 

Pengawal Selia AS Bercakap Mengenai Impak Bitcoin

Dalam satu sidang sesi pendengaran Jawatankuasa Perbankan Senat bulan ini mengenai mata wang kripto, pengerusi Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa dan Suruhanjaya Dagangan Niaga Hadapan meminta Kongres untuk mempertimbangkan supaya memperluas pengawasan persekutuan terhadap Bitcoin.

Peguam yang bekerja dengan syarikat yang terlibat dalam mata wang kripto menyatakan keyakinan selepas pendengaran minggu lalu, menjangkakan bahawa penglibatan kerajaan akan membawa pemikiran yang lebih terbuka – bertentangan dengan peraturan yang terlalu berat sebelum ini – menurut Barron. Komen oleh Giancarlo dan seorang lagi pengerusi jawatankuasa perbankan, Sen A.S. Mike Crapo, D-Idaho, menunjukkan Bitcoin mempunyai impak terhadap pandangan beberapa penggubal dasar.

Sesi pendengaran itu menyentuh tentang kebimbangan pengawalseliaan luas yang berkaitan dengan teknologi mata wang kripto dan blockchain, termasuk ICO, platform perdagangan, derivatif, ETF, dan penggunaan yang dianggap aset untuk mengamalkan jenayah kewangan serta menafikan sekatan antarabangsa. Pengerusi juga berkata Setiausaha Perbendaharaan Steven Mnuchin menyatukan beberapa agensi persekutuan untuk menyelaraskan peraturan industri tersebut yang berkembang pesat.

Sumber:

https://www.ccn.com/us-regulators-talk-bitcoins-generational-impact/

 

Bank Pusat Poland Secara Rahsia Membiayai Video Propaganda Anti-Mata Wang Kripto Di Youtube

Bank Pusat Poland telah mengakui untuk membiayai kempen anti-mata wang kripto di media sosial, khususnya video dari seorang Poland Youtuber Marcin Dubiel bertajuk “SAYA HILANG SEMUA WANG?!,” mengikut laporan berita Poland portal.pl. Kempen media sosial terhadap mata wang kripto telah dilakukan oleh Central Bank of Poland dengan kerjasama Youtube Poland, Gamellon, Google Ireland Limited, dan Facebook Ireland Limited, memperuntukkan sekitar 91.000 zloty (sekitar $ 27,000) untuk menghasilkan kandungan anti-mata wang kripto.

Money.pl melaporkan bahawa kempen Bank Dunia juga mempunyai video yang diterbitkan di saluran Youtube Planeta Faktów (Planet of Facts), yang mempunyai lebih daripada 1.5 juta pengikut. Saluran Youtube Dubiel mempunyai lebih daripada 900,000 pengikut. Video Dubiel tidak menyebutkan aspek bayaran video itu. Sejak 8 Disember 2017, kisah digital Dubiel seorang lelaki muda yang melabur semua wangnya dalam pasaran kripto, namun kehilangan semua wangnya telah mengumpulkan lebih 500,000 tontonan.

Penerangan video mengandungi hashtag # uważajnakryptowaluty, yang merupakan Pihak Berkuasa Penyeliaan Kewangan Poland dan laman web bersama Bank Pusat Poland yang didedikasikan untuk memberi amaran terhadap penggunaan mata wang kripto.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/polish-central-bank-secretly-funds-anti-crypto-youtube-propaganda-videos

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads