Default – Above Header Ads

Berita Terkini Dunia Matawang Kripto 28 Februari 2018

Harga Bitcoin Memimpin Kenaikan Nilai Pasaran Sebanyak $ 30 Bilion

Pasaran kripto memperoleh $ 30 bilion pada hari Selasa, disokong oleh kemajuan yang komprehensif yang menyaksikan lebih daripada 80 daripada 100 syiling terbesar dan token meningkat terhadap nilai dolar AS. Harga Bitcoin adalah pemimpinnya, melonjak 10 peratus untuk mencecah ambang $ 11,000, tetapi beberapa lagi mata wang kripto lain juga mempamerkan peningkatan yang kuat. Kenaikan harga ini membolehkan pasaran kripto naik ke $ 461 bilion, mewakili peningkatan sebanyak 24 jam sebanyak tujuh peratus.

Harga Bitcoin mengatasi indeks pada hari Selasa, meningkat 10 peratus kepada $ 10,733 di Bitfinex. Ini mewakili tinggi lima hari untuk mata wang kripto utama ini. Bitcoin kini mempunyai jumlah pasaran $ 181.7 bilion, yang diterjemahkan ke dalam penguasaan pasaran sebanyak 39.4 peratus. Harga Ethereum tertinggal sedikit pada hari Selasa tetapi masih berjaya mengembalikan kenaikan dua peratus kepada $ 882. Pada satu ketika, Ethereum membuat larian pada penghalang $ 900, tetapi mata wang kripto terbesar kedua telah kehabisan upaya pada $ 895 dan seterusnya bertapak ke tahap sekarang. Ethereum kini mempunyai jumlah pasaran $ 86.6 bilion, menjadikan dengan penguasaan pasaran sebanyak 18.8 peratus.

Altcoins terbesar membuat kemajuan yang hampir menyeluruh pada hari Selasa, tetapi ada satu mata wang kripto yang terkenal – Litecoin – yang tidak mengikuti arus kenaikan ini. Litecoin, yang berada di tangga kelima, adalah satu-satunya daripada 10 mata wang kripto utama untuk jatuh berbanding dolar.

Sumber:

https://www.ccn.com/bitcoin-price-leads-30-billion-market-rally/

Gergasi E-Commerce Jepun, Rakuten Akan Melancarkan Mata Wang Kripto Sendiri

EXMO affiliate program

Syarikat e-dagang terbesar Jepun, Rakuten, dengan permodalan pasaran lebih dari $ 12.5 bln, merancang untuk melancarkan sistem mata wang kriptonya yang dinamakan Rakuten Coin berdasarkan teknologi Blockchain dan program kesetiaan Super Rakuten Super Points yang sedia ada. Pengumuman itu dibuat oleh CEO dan pengasas Rakuten Hiroshi Mikitani semasa ucapannya di Kongres Dunia Mudah Alih di Barcelona pada 27 Februari.

Mikitani menggambarkan aset yang baru diumumkan sebagai “mata wang tanpa sempadan,” yang menggariskan visi Rakuten untuk membezakan dirinya daripada saingan runcit dalam taliannya, seperti Amazon, Alibaba atau eBay dan “mencipta semula” hubungan antara peruncit dan pedagang.

“Pada asasnya, konsep kami adalah untuk mencipta rangkaian peruncit dan pedagang. Kami tidak mahu mencabut [mereka daripada pelanggan mereka] tetapi berfungsi sebagai pemangkin. Itulah falsafah kami, bagaimana untuk memberi kuasa kepada masyarakat bukan sahaja memberikan lebih banyak kemudahan, “kata Mikitani. Walau bagaimanapun, Rakuten tidak mengeluarkan sebarang butiran tentang tarikh pelancaran perkhidmatan tersebut.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/japanese-e-commerce-giant-rakuten-to-launch-its-own-cryptocurrency

ECB Perkenalkan Sistem Pembayaran Segera, Mendakwa Ia ‘Lebih Hebat’ Berbanding Blockchain

Dunia hanya mengiktiraf aplikasi teknologi blockchain yang banyak, tidak kira kelajuan, keselamatan dan kesederhanaan di mana urus niaga dapat diselesaikan, dan Yves Mersch dari Luxembourg telah mencadangkan dia mendapat sesuatu yang dapat menjalankan bulatan di sekelilingnya. Mersch, ahli lembaga eksekutif Bank Sentral Eropah (ECB), memberitahu Bloomberg organisasi itu sedang bersedia untuk sistem penyelesaian baru yang digelar Penyelesaian Pembayaran Sasaran Tuntutan atau TIPS, untuk debutnya November ini.

TIPS (tidak boleh dikelirukan dengan Sekuriti Pelindung Inflasi Perbendaharaan AS) adalah produk untuk mencipta sesuatu yang bersaing dengan pemegang blok, dengan tujuan menawarkan transaksi pembayaran masa nyata untuk mengganggu pengganggu, jika anda akan, teknologi lejar yang diedarkan dan duit syiling digital.

Mersch menganggap ciri-ciri barisan blockchain yang baru. “TIPS adalah 10 saat, 0,2 sen. Urus niaga DLT paling murah adalah 30 Euro dan mengambil sekurang-kurangnya satu jam, “katanya. Bagi pihaknya, Mersch mengakui bahawa TIPS berada di peringkat awal, yang hanya memberi penekanan kepada permulaan kepada teknologi blockchain di ECB, begitu juga ia akan menarik perhatian bakat kewangan berteknologi tinggi dan teratas yang telah dididik di universiti Ivy League dan bekerja di firma Wall Street teratas untuk budaya kripto.

Sumber:

https://www.ccn.com/better-than-blockchain-the-ecb-unveils-tips/

 

Syarikat Pelaburan Blackrock: Mata Wang Kripto Akan ‘Digunakan Secara Luas’ Di Masa Depan

Syarikat pelaburan terbesar di dunia, BlackRock telah meneruskan ramalan kenaikan harga untuk mata wang kripto, mengatakan ia melihat “penggunaan yang lebih luas” di masa depan. Gergasi pengurusan pelaburan dengan $ 5.7 trillion dalam aset di bawah kawalannya berkata, bahawa ia akan mengambil masa untuk mata wang kripto memasuki portfolio pelaburan tradisional.

“Rumusan kami: Kami melihat mata wang kripto berpotensi menjadi lebih banyak digunakan pada masa depan kerana pasaran menjadi matang,” laporan itu ditentukan. “Namun buat masa sekarang kami percaya mereka hanya perlu dipertimbangkan oleh mereka yang boleh mengubati kerugian yang berpotensi lengkap.”

BlackRock menonjol di kalangan gergasi industri kewangan rakan kongsi dengan pendiriannya yang diam-diam menyokong Bitcoin dan potensi pelaburan aset kripto yang lain. Minat berterusan walaupun dalam tempoh yang tidak menentu, Isabelle Mateos Y Lago berkata, membuktikan terdapat “fenomena yang yang penting wujud di Bitcoin”. Mengenai topik blockchain, BlackRock melihat halangan yang sama terhadap penembusan ekonomi global.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/57-trln-investment-company-blackrock-cryptocurrency-will-be-widely-used-in-future

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads