Traders Fair Malaysia 2019

Bitcoin Cash Terus Meningkat 15%, Jumlah Dagangan Naik 4 Kali Ganda

 

Dengan hard forkyang dijadualkan pada 15 November, harga Bitcoin Cash (BCH) telah meningkat 15 peratus lagi sehingga mencapai harga $ 535. Semalam, pada 3 November, harga BCH melonjak sebanyak 12 peratus daripada $ 425 kepada $ 477. Sokongan dari pelan tindakan Bitcoin Cash oleh Coinbase, bursa pertukaran kripto terbesar, membawa keyakinan terhadap aset itu untuk meningkat dalam tempoh masa yang singkat.

Dari $ 477, BCH terus menaik hingga $ 535, kerana jumlah dagangannya meningkat 3 kali ganda dalam tempoh tiga hari. Sejak 1 November, jumlah BCH telah berkembang dari kurang daripada $ 200 juta hingga $ 980 juta. Pada masa ini, pelabur mengumpul sebanyak mungkin BCH untuk mendapat faedah dari hard fork. Nchain yang diketuai oleh Craig Wright dijangka melaksanakan hard forkBitcoin Cash pada 15 November, mewujudkan dua rantai Bitcoin Cash.

Pemegang Bitcoin Cash asal akan disediakan dengan jumlah yang setara dengan rantai Bitcoin Cash yang baru dibuat. Kebanyakan jumlah BCH, yang tertumpu di Asia dalam beberapa bulan yang lalu, kini terdiri daripada pesanan beli pada bursa kripto seperti OKEx, Binance, dan Huobi, yang mencadangkan bahawa pedagang dalam pasaran kripto mengumpulkan BCH semata-mata disebabkan oleh hard fork.

Sumber:

https://www.ccn.com/bitcoin-cash-continues-to-skyrocket-15-to-535-volume-quintuples/