Default – Above Header Ads

Bitcoin Cecah $ 9,000 Setelah Pasar Kripto Mencapai Keuntungan Yang Stabil

Bitcoin (BTC) hampir berada di puncak $ 9,000, dan Ethereum (ETH) lebih daripada $ 630, memandangkan pasaran kripto terus naik ke atas hari ini. BTC kini berdagang di sekitar $ 8,818, setelah hampir mencecah $ 9,000 sebelum ini, meningkat 2 peratus dalam tempoh 24 jam. Dominasi BTC adalah sekitar 38.4 peratus, turun dari bulanan tinggi sekitar 44 peratus.

ETH naik lebih daripada 5 peratus dalam tempoh 24 jam, didagangkan sekitar $ 629 pada masa penulisan, tahap yang terakhir dilanda pada 14 Mac. Daripada sepuluh syiling teratas di CoinMarketCap – yang semuanya meningkat hari ini – Bitcoin Cash (BCH) dan IOTA adalah yang tertinggi, naik 9 dan 10 peratus pada hari tersebut. BCH diperdagangkan sekitar $ 1,240, dan IOTA sekitar $ 2.08 pada masa penulisan. Jumlah permodalan pasaran semua mata wang kripto hampir $ 400 billion, saat ini sekitar $ 391 billion pada saat akhbar. Kali terakhir jumlah penutup pasaran mencapai harga ini ialah pada awal bulan Mac.

Hujung minggu ini telah melihat beberapa berita berpotensi yang baik untuk peraturan kripto. Di India, sebuah syarikat kripto telah memfailkan tuntutan terhadap Reserve Bank of India (RBI) atas keputusan mereka sebelum ini untuk mengakhiri perbincangan dengan entiti yang berkaitan dengan kripto, yang mendakwa larangan tersebut adalah tidak berperlembagaan. RBI telah sampai 24 Mei untuk memberi respons kepada notis, kemudian dilaporkan dikeluarkan oleh Mahkamah Tinggi Delhi.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/bitcoin-brushes-9000-as-crypto-markets-continue-making-steady-gains