Default – Below Header Ads

Bitcoin dan Ethereum Meningkat Dari Segi Penguasaan Pasaran Kripto Untuk Menuju Jumlah Pasaran Bernilai $ 500 Billion

Bitcoin dan Ethereum, dua daripada mata wang kripto paling berharga di pasaran global, telah mengetuai pasaran mata wang kripto untuk mencapai $ 450 bilion dan berdasarkan trend semasa, kemungkinan pasaran melintasi tanda $ 0.5 trilion dalam bulan Mei.

Ether, mata wang kripto asli protokol Ethereum, telah meningkat lebih daripada 11 peratus berbanding dolar AS dan 6 peratus terhadap bitcoin. Penilaian pasaran Ether telah meningkat kepada $ 79 bilion dan sedang dalam perjalanan untuk menyeberang $ 80 bilion dalam masa 24 jam. Peningkatan pesat harga Ether dikatakan telah didorong oleh analisis pakar dan penganalisis yang menekankan bahawa Ether bukan sekuriti di bawah undang-undang Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC).

Pada masa pelaporan, harga bitcoin kekal pada $ 9,700 dan berdasarkan pertumbuhannya sejak 48 jam yang lalu, harga bitcoin dijangka melebihi $ 10,000 pada jangka pendek, kemungkinan dalam tempoh 24 jam akan datang. Selama dua minggu yang lalu, bitcoin terus menunjukkan peningkatan yang konsisten dalam nilai, mengalami penurunan kecil dan pembetulan di sepanjang jalan. Indeks Kekuatan Relatif (RSI) dan Julat Peratus Williams (WPR) berada di zon neutral, yang menempatkan bitcoin dalam kedudukan yang ideal untuk merakamkan keuntungan yang kukuh dalam jangka pendek.

Sumber:

https://www.ccn.com/bitcoin-and-ethereum-continue-to-lead-crypto-market-to-500-billion-region/