Default – Above Header Ads

Bitcoin Fizikal Dilancarkan Di Singapura Demi Memacu Penggunaan Bitcoin

Syarikat permulaan Singapura yang membangunkan ‘wang kertas pintar’ untuk mata wang kripto telah melancarkan jualan wang kertas bitcoin fizikal di Singapura. Menggambarkan dirinya sebagai ‘platform wang kertas pintar’ yang mengeluarkan nota fizikal dengan nilai mata wang kripto seperti bitcoin, firma Singapura Tangem telah memulakan dengan ‘Tangem Note’ dalam pelancaran perintis di pusat beli-belah Suntech City. ‘Wang kertas’ ini akan membawa nilai mereka dalam bitcoin pada cip di dalam setiap nota mata wang tersebut dan boleh didapati dalam denominasi 0.01 BTC ($ 98) dan 0.05 BTC ($ 485) pada masa pelancaran.

Perkakasan di dalam setiap wang kertas – ia tidak diperbuat daripada kertas – adalah cip Samsung Semiconductor S3D350A yang, menurut pengasas Tangem, Andrew Pantyukhin, berkata, ‘dapat mengelak semua vektor serangan yang diketahui pada tahap perkakasan dan perisian’.

Memindahkan pemilikan nota dan nilai mereka dalam bitcoin adalah segera apabila wang kertas bertukar tangan. “Secara fizikal, hantarkan seluruh dompet bersama kunci peribadi blockchain. Tiada bayaran transaksi, tidak perlu menunggu pengesahan blockchain, “kata Tangem di laman webnya, sambil menambahkan bahawa setiap nota akan diaktifkan oleh NFC, membolehkan pengguna mengesahkan kesahihan aset yang terkandung di dalamnya melalui telefon pintar.

Sumber:

https://www.ccn.com/physical-bitcoin-banknotes-launched-in-singapore-to-drive-adoption-2/

Default – Between Post Ads