Default – Above Header Ads
Traders Fair Malaysia 2019

Bitmain Akan Lancarkan Pelombong ASIC Bitcoin Generasi Baru Minggu Ini

 

Bitmain, syarikat perlombongan Bitcoin yang dominan dan syarikat yang paling berharga dalam industri mata wang kripto, telah mengumumkan bahawa ia akan melancarkan pelombong ASIC generasi baru minggu ini. Dalam satu tweet yang disiarkan semalam, firma yang berpangkalan di Beijing itu berkata ia akan mula mengambil pesanan untuk Antminer S15 dan Antminer T15 – peranti generasi baru untuk perlombongan Bitcoin.

Kedua-dua S15 dan T15 – pengganti kepada Antminer S9 dan Antminer T9 – menggunakan cip 7nm ASIC baru Bitmain, yang dilancarkan Ketua Pegawai Eksekutif Jihan Wu pada bulan September di World Digital Mining Summit. Cip itu, BM1391, mempunyai peningkatan kecekapan yang ketara, dan Bitmain mengatakan ia dapat mencapai nisbah penggunaan tenaga puncak sebanyak 42W / TH. Walau bagaimanapun, nisbah penggunaan tenaga oleh pelombong ASIC akan menjadi lebih tinggi, dan firma itu belum lagi mengeluarkan butiran lanjut mengenai spesifikasi pelombong itu.

Bitmain mendakwa bahawa peranti tersebut boleh melombong Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), dan lain-lain mata wang kripto SHA256, dan mempunyai ciri-ciri yang “mengutamakan industri”.

Sumber:

https://twitter.com/Antminer_main/status/1059637400048033792

Default – Between Post Ads