EXMO affiliate program

Blockchain Ethereum Memulihkan Identiti Pelarian Syria

Syria mendapat perhatian dunia atas serangan kimia yang mengejutkan terhadap warganya. Namun, satu applikasi blockchain, bakal menolong mereka untuk terus hidup sebagai pelarian. Ia digelarBuilding Blocks, dan ia telah dibangunkan oleh Program Makanan Dunia PBB (WFP) bersama beberapa rakan industri.

Ini adalah sebahagian daripada sistem “penebusan bantuan WFP” untuk transaksi harian di peruncit dengan teknologi blockchain dan data peribadi mereka disimpan dengan selamat. Sebagai contoh, seorang pelarian yang melawat pasar raya tempatan di Jordan, di mana dia membayar untuk urus niaga pada dasarnya dengan menyediakan selfie dengan kamera semasa pembayaran. Ia dipanggil “EyePay” kerana imej matanya mengenalinya.

Manfaatnya adalah sosial dan ekonomi, kesan yang dapat membentuk kehidupan generasi akan datang. Dari sudut pandang kemanusiaan, individu-individu ini yang telah meninggalkan segala-galanya di negara-negara mereka, dan kini mereka diberi peluang untuk membina semula kehidupan mereka, semua berdasarkan pada penggunaan teknologi blockchain.

Sumber:

https://www.ccn.com/an-ethereum-blockchain-is-restoring-the-identity-of-syrian-refugees/

Bitcoin Exchange CEX.IO