Brian Kelly: 3 Sebab Mengapa Bitcoin Akan Melonjak dalam Jangka Pendek

Brian Kelly, penyumbang kepada Fast Money CNBC dan pengasas BKCM, telah meletakkan tiga faktor utama yang dapat memacu peningkatan besar bitcoin yang akan datang, memandangkan sekarang harga bitcoin secara rasmi melintasi harga $ 10,000.

Menurut Kelly, tiga faktor utama yang tidak dapat dielakkan akan membawa harga bitcoin ke tahap sokongan seterusnya pada $ 12,000 dan $ 14,000 adalah kemasukan pihak bank seperti Goldman Sachs, kejelasan dari pengawal selia pada legaliti bitcoin, dan permulaan minggu blockchain di New York pada 14 Mei.

“Apabila saya pergi ke acara seperti ini pada tahun-tahun yang lalu, anda sepatutnya menolak bitcoin,” kata Kelly pada Fast Money merujuk kepada Persidangan Dasar Monetari Tahunan Institut Hoover di Universiti Stanford.  “Tetapi ia [mata wang kripto dan Bitcoin] telah dibangkitkan beberapa kali pada persidangan ini dan diambil dengan serius. Dan saya fikir anda juga perlu ambil serius dengan pasaran yang bernilai setengah trilion dolar.”

Dalam rancangan CNBC Fast Trader, Kelly menyatakan bahawa ketiga-tiga faktor ini akan membolehkan harga bitcoin meningkat hingga $ 10,000, dan berpotensi mencapai tahap sokongan utama dalam jangka pendek.

Sumber:

https://www.ccn.com/brian-kelly-three-reasons-why-bitcoin-will-continue-to-surge-in-short-term/