Brian Kelly: Penggunaan Bitcoin Oleh Wall Street Akan Memimpin Lonjakan Pasaran Kripto

Brian Kelly, seorang peniaga mata wang kripto yang terkenal, penyumbang kepada Fast Money CNBC, dan pengasas BKCM, menyatakan pada siaran rancangan Fast Money bahawa penggunaan bitcoin oleh institusi kewangan terbesar Wall Street seperti New York Stock Exchange (NYSE) dan Goldman Sachs akan mengetuai pasaran mata wang kripto untuk lonjakan jangka pendek hingga jangka sederhana.

Awal minggu ini, syarikat induk NYSE ICE Exchange telah membangun dan menguji pertukaran bitcoin untuk memberi akses mata wang kripto kepada para pelabur dari sektor kewangan tradisional. Pelbagai laporan mendedahkan bahawa ICE Exchange tidak melancarkan pasaran niaga hadapan seperti CME dan CBOE, sebaliknya pertukaran bitcoin yang betul di mana pelabur boleh membeli, menjual, dan menyimpan bitcoin secara langsung.

Kelly menekankan bahawa walaupun dia “terkejut” pasaran mata wang kripto tidak melonjak nilainya berdasarkan kemasukan NYSE ke pasaran kripto, dia menyatakan bahawa pelabur telah terlepas elemen penting, iaitu sama seperti Xapo dan Coinbase, NYSE dan syarikat induk ICE Exchange akan mula mengendalikan penyelesaian jagaan bagi pemegang pelaburan institusi.

Sumber:

https://www.ccn.com/wall-street-adopting-bitcoin-will-lead-crypto-market-to-surge-brian-kelly/