Default – Above Header Ads

Bursa Kripto Australia di Kawal Selia Mulai Hari Ini

Agensi-agensi kewangan Australia dan pengawal selianya telah mengingatkan bursa pertukaran kripto domestik berkenaan kewajiban mematuhi peraturan baru mereka yang termasuk pendaftaran, efektif hari ini. Dalam pengumuman hari ini, Pusat Analisis dan Transaksi Pelaporan Australia (AUSTRAC) telah memberitahu perniagaan DCE(pertukaran mata wang digital) domestik keperluan mandatori mereka untuk memenuhi kewajipan pembiayaan anti-pengubahan wang dan anti-keganasan (AML / CTF) yang berkuatkuasa hari ini, 3 April 2018.

Pihak berkuasa berkata tempoh ‘prinsip dasar’ yang baru akan bermula selama enam bulan bermula hari ini di mana ketua eksekutif AUSTRAC akan mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan terhadap bursa kripto jika operator gagal mengambil ‘langkah munasabah’ untuk mematuhi keperluan.

Pengendali pertukaran kripto sedia ada diingatkan untuk mendaftar di ‘Daftar Pertukaran Mata Wang Digital’, yang dikendalikan oleh AUSTRAC, pada 14 Mei 2018. AUSTRAC sedang menubuhkan ‘pengaturan pendaftaran peralihan’ untuk membolehkan pengendali sedia ada untuk meneruskan perniagaan mereka sementara aplikasi mereka diproses. Pihak berkuasa menambah, tegas: Akan ada kesalahan jenayah dan penalti sivil jika anda menyediakan perkhidmatan pertukaran mata wang digital tanpa didaftarkan dengan sah.

Sumber:

https://www.ccn.com/australian-cryptocurrency-exchanges-are-under-regulation-starting-today/