Default – Above Header Ads

Bursa Moscow Menyediakan Infrastruktur Untuk Menjalankan ICO

Bursa Moscow (MOEX) menyediakan infrastruktur yang akan membolehkan syarikat melakukan tawaran syiling permulaan (ICOs), yang dijangka dilancarkan tahun ini. Bursa itu dilaporkan bekerja pada pembangunan infrastruktur asas bagi syarikat untuk berpartisipasi dalam ICO dan menerbitkan data jualan token. Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Moscow Exchange Alexander Afanasiev, pertukaran itu tidak akan menyenaraikan token, tetapi memberikan maklumat mengenai tanggungjawab penerbit token, sebagai tambahan memberi maklumat  token dan ICO  tertentu kepada pelabur.

Di samping itu, bursa sedang mencari untuk mengeluarkan kontrak niaga hadapan untuk ICOs, dengan syarat terdapat permintaan yang mencukupi daripada para pelabur. Afanasiev berkata pada masa ini bursa sedang menjalankan penyelidikan pemasaran mengenai minat yang berpotensi dalam produk dan jenis spesifikasi niaga hadapan yang mungkin.

Sberbank CIB, cabang perbankan pelaburan bank Rusia utama Sberbank, dan Depositori Penyelesaian Kebangsaan, yang merupakan sebahagian daripada Kumpulan Bursa Saham Moscow, mengumumkan rancangan untuk merintis ICO rasmi pertama negara itu bulan lepas. Pelancaran projek itu dijadualkan pada akhir musim panas 2018.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/nigerian-regulator-warns-against-crypto-transactions-since-theyre-not-insured