Default – Above Header Ads

Bursa Pertukaran Kripto Terbesar Korea Selatan Akan Lancarkan ICO Di Switzerland

Awal minggu ini, berita media arus perdana News1 melaporkan bahawa bursa kripto terbesar di Korea Selatan, Bithumb, akan melancarkan penawaran syiling permulaan (ICO) pada akhir tahun ini untuk melancarkan Bithumb Coin, mata wang kripto sendiri.

Beberapa platform perdagangan mata wang kripto terbesar yang bernilai berbilion dolar seperti Binance, Kucoin, dan Huobi telah mengeluarkan token asal mereka yang boleh digunakan untuk perdagangan mata wang kripto dan membayar yuran. Di Binance misalnya, pengguna boleh mendapat manfaat daripada yuran yang lebih rendah dalam perdagangan dengan menggunakan Binance Coin, dan keuntungan syarikat dari dana yang dikumpul melalui ICO ini akan digunakan untuk menampung kos operasi.

Dalam temu bual dengan News1, Bithumb mendedahkan bahawa Bithumb Coin akan dilaksanakan dalam dua bahagian atau jenis tetapi syarikat itu tidak mendedahkan apa-apa butir mengenai struktur atau tujuan tokennya. Lebih penting lagi, Bithumb memberitahu News1 bahawa ia tidak bertujuan untuk menjalankan ICO awam tetapi sebaliknya penjualan token yang disasarkan kepada pelabur institusi dan firma pelaburan besar-besaran.

Sumber:

https://www.ccn.com/south-koreas-biggest-cryptocurrency-exchange-to-conduct-ico-in-switzerland/

Default – Between Post Ads