Default – Above Header Ads

Bursa Terbesar Thailand Rancang Pasaran Pembiayaan Blockchain

Bursa saham kebangsaan Thailand telah melancarkan komponen baru yang dikuasakan oleh blockchain untuk syarikat permulaan. Bursa Saham Thailand (SET) telah melancarkan pasaran crowdfundingyang dibina di atas teknologi blockchain dalam usaha untuk memperluaskan akses kepada dana modal untuk syarikat permulaan domestik.

Menurut pengumuman dari Bursa Saham Thailand (SET) pada hari Jumaat, perkhidmatan baru, yang digelar LiVE, menggunakan blokchain untuk membolehkan perdagangan peer-to-peerdalam usaha untuk membantu syarikat permulaan mengakses modal baru daripada pelabur, termasuk yang diambil dari modal teroka dan dunia pelabur institusi. Pegawai SET mengatakan setakat ini, lapan syarikat telah menyertai platform blockchain, dengan 50 syarikat lain dijadualkan untuk mengambil bahagian dalam inisiatif tersebut.

Presiden SET Kesara Manchusree berkata dalam pengumuman itu: “Platform ‘LiVE’ akan menjadi mekanisme utama untuk membantu memacu pertumbuhan Thailand terutama sekali membolehkan syarikat permulaan mendapat lebih banyak akses kewangan melalui crowdfunding. Perniagaan boleh menggunakan LiVE untuk mempromosikan kepada kumpulan sasaran yang lebih luas ketika menggunakan [perkongsian] ini untuk mengembangkan asas pelanggan [kami]. ”

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/new-head-of-south-korean-financial-regulator-notes-positive-aspects-of-crypto