Cabang Blockchain Hyundai Bakal Tubuhkan Dana $ 10M Untuk Pelancaran Mainnet

Hdac Technology, cabang blockchain bagi pengeluar kereta Korea Selatan, Hyundai Motor Group, merancang untuk menubuhkan dana pelaburan $ 10 juta pada tahun 2019.

Hdac akan membelanjakan dana tersebut untuk melancarkan mainnet, membangunkan aplikasi yang terdesentralisasi, menyokong permulaan industri baru dan mewujudkan ekosistem dengan “sistem pampasan mata wang kripto”. Hdac, penerbit token Hyundai (HDAC), merancang untuk melancarkan mainnet pada suku pertama tahun 2020. Testnet HDAC dijadualkan dilancarkan pada bulan November.

Joo Yong-wan, ketua pejabat South Korea Hdac, dilaporkan mengumumkan berita itu semasa Minggu Blockchain Korea, yang diadakan antara 29 September dan 4 Oktober. Eksekutif itu mendedahkan rancangan Hdac untuk menubuhkan dana bersama dengan syarikat kewangan “untuk mencari dan memupuk syarikat-syarikat blockchain kecil yang berpotensi tinggi. “

Selain itu, Joo Yong-wan menyatakan bahawa firma itu sedang mencari kerjasama dengan perniagaan blockchain tempatan seperti Ground X, cabang blockchain dari gergasi teknologi Korea Selatan Kakao yang melancarkan mainnet dari platform Klaytn pada bulan Jun 2019.

Rujukan:

http://www.fnnews.com/news/201910061718463422

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads