Default – Above Header Ads

Cambridge Analytica Dilaporkan Akan Melancarkan Mata Wang Kripto

Cambridge Analytica merancang untuk mendapatkan wang dengan mengeluarkan mata wang kripto sebelum terlibat dalam skandal mengenai penyalahgunaan data dari Facebook, berdasarkan sumber yang mengetahui dengan perkara itu memberitahu Reuters 17 April.

Sumber mengatakan bahawa Cambridge Analytica telah berunding dengan sebuah firma yang menasihatkan syarikat tentang bagaimana untuk membina Tawaran Syiling Permulaan (ICOs). Walaupun tidak diketahui jika syarikat perundingan analisis data masih mengikuti rancangan untuk membangunkan mata wang kripto, jurucakap memberitahu Reuters bahawa firma itu sedang mempertimbangkan menggunakan Blockchain untuk mendapatkan data dalam talian:

“Sebelum kontroversi Facebook, kami telah membangunkan satu rangkaian teknologi untuk membantu individu mendapatkan semula data peribadi mereka dari entiti korporat dan mempunyai ketelusan dan kawalan penuh mengenai bagaimana data peribadi mereka digunakan. Kami meneroka pelbagai pilihan untuk orang mengurus dan mengewangkan data peribadi mereka, termasuk teknologi Blockchain. ”

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/cambridge-analytica-reportedly-planned-to-release-digital-currency