Default – Above Header Ads

Cardano Membantu Petani Kopi Ethiopia Gunakan Teknologi Blockchain

Hoskinson, yang bersama-sama mengasaskan Ethereum dan menerajui kontrak pintar yang memicu syarikat permulaan blockain Cardano, telah menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan Kementerian Sains dan Teknologi Ethiopia untuk pembangunan teknologi agro awam.

Penyusunan tugas Cardano dengan meneroka cara-cara yang bangsa Afrika dapat menerapkan teknologi blockchain dari syarikat permulaan kepada sektor teknologi pertaniannya. Pedagang tidak memerlukan token ADA Cardano, yang menduduki tempat No. 6 dari segi jumlah pasaran, yang kini didagangkan lebih rendah sebanyak 6% pada masa penulisan.

Menurut MOU, para peserta akan mengkaji cara-cara blockchain dapat digunakan untuk menjejaki kopi di sepanjang rantaian bekalan atau untuk tujuan pendaftaran tanah untuk mengurangkan penipuan, misalnya. Perkongsian itu mempunyai impak jangka panjang, kerana pendidikan adalah teras dari memorandum ini. Rancangan Hoskinson bukan sahaja untuk berkongsi idea-ideanya tetapi juga mengajar pemaju bagaimana menggunakan teknologi blockchain Cardano itu sendiri.

Sumber:

https://www.ccn.com/cardano-to-help-ethiopia-grow-coffee-using-blockchain-tech/