Default – Above Header Ads

Celsius Bekerjasama Dengan Chainlink Untuk Menurunkan Harga Data

Celsius Network (CEL) kini mula menggunakan suapan harga data Chainlink (LINK) sambil menawarkan perkhidmatan pengurusan perbendaharaan ke platform oracle tersebut.

Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas Celsius, Alex Mashinsky, memberitahu tentang rasional di sebalik kerjasama itu: “Celsius mahu lebih telus dan lebih terdesentralisasi dan itu adalah tujuan utama untuk bekerjasama dengan Chainlink.” Kerjasama itu akan bermula dengan Celsius menggunakan oracle harga kripto Chainlink, dan kemudian Celsius akan memindahkan urus niaga pada rangkaiannya untuk ketelusan yang lebih tinggi.

Celsius akan menyediakan khidmat perbendaharaan kepada Chainlink, menguruskan matawang kripto bernilai “beberapa juta dolar”. Mashinky menyatakan bahawa syarikatnya membayar faedah mingguan pada deposit mereka kepada rakan kongsi manakala Chainlink mampu “meminjam dolar apabila mereka memerlukan mereka supaya mereka tidak perlu menjual token mereka”.

Ketua Pegawai Eksekutif Chainlink, Sergey Nazarov memberitahu bahawa kerjasama itu penting untuknya secara peribadi, kerana ia membuktikan bahawa peningkatan tahap desentralisasi semakin bertambah baik: “Saya fikir banyak pasukan boleh mendapat manfaat daripada mengkaji semula pendekatan secara beransur-ansur untuk mendesentralisasi produk dan aplikasi kewangan mereka, orang mungkin berfikir desentralisasi adalah keputusan binari, kerana itulah yang kelihatan seperti ketika mereka mula membina aplikasi mereka. Mereka mungkin berfikir “sama ada saya pergi sepenuhnya berpusat atau tidak berpusat sepenuhnya”, mereka tidak selalu mempertimbangkan jalan tengah di mana mereka secara perlahan boleh mendesentralkan aplikasi mereka. “

Menurut Mashinsky, tidak ada satu pelanggan institusi Celsius yang muflis semasa krisis pasaran baru-baru ini. Mungkin, desentralisasi lanjut mengenai teknologinya akan menjadikan syarikat itu lebih mantap.

Rujukan:

https://www.financemagnates.com/cryptocurrency/news/celsius-chainlink-enter-into-a-long-term-partnership/

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.