Default – Above Header Ads

CipherTrace Lancarkan Produk Baru untuk Membantu Bank Singkirkan “Titik Buta”

 

Pada 28 April, CipherTrace melancarkan Armada, produk yang direka untuk menyingkirkan titik buta matawang kripto berisiko untuk bank dan institusi kewangan. Tidak seperti produk lain oleh CipherTrace dan banyak produk serupa oleh pesaingnya, Armada memberi tumpuan kepada data off-chain dan bukannya data on-chain. Ini dapat bekerja sama dengan alat pemantauan bank yang ada: “Untuk mengenal pasti transaksi dengan penyedia perkhidmatan aset maya (VASP), termasuk yang mempunyai KYC lemah atau beroperasi sebagai perniagaan perkhidmatan wang (MSB) yang tidak berdaftar.”

Siaran akhbar selanjutnya mengatakan bahawa dengan pelancaran Armada, CipherTrace bertujuan untuk memberikan: “Penglihatan kritikal ke titik buta berisiko matawang kripto sehingga supaya proses pengenalan pelanggan (KYC) dapat mengesan dan melakukan usaha wajar pada penyedia perkhidmatan aset maya (VASP).”

Dalam satu kenyataan, John Jefferies, ketua penganalisis kewangan untuk CipherTrace, menekankan bahawa syarikatnya mempunyai data yang paling tepat: “CipherTrace mempunyai liputan data yang paling tepat yang mengikat entiti dunia nyata dengan alamat kripto, yang memungkinkan Armada untuk menghubungkan data perbankan dan pembilan kepada entiti, yang merupakan pembezaan besar dari pesaing kerana ia sangat penting untuk pemadanan transaksi. ”

Menurut siaran akhbar syarikat itu, Armada dapat melakukan KYC untuk menentukan VASP dan MSB yang tidak berdaftar, memungkinkan “peningkatan usaha wajar pembayaran aset maya berisiko tinggi,” dan menemui risiko rakan niaga yang berkaitan dengan beratus-ratus perniagaan tersebut. Pangkalan data CipherTrace mengandungi lebih daripada 500 perniagaan yang terlibat dalam transaksi aset maya.

Rujukan: 

https://www.prweb.com/releases/ciphertrace_launches_armada_to_provide_financial_institutions_critical_visibility_into_high_risk_cryptocurrency_payment_blind_spots/prweb17078033.htm 

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads