Default – Below Header Ads

Coinbase Nafi Laporan Pengambilalihan Tagomi Dengan Nilai $ 150M

Coinbase, bursa perdagangan matawang kripto Amerika utama, tidak mengambilalih firma pembrokeran matawang digital Tagomi. Pada 29 November, sumber memberitahu bahawa Coinbase memperoleh Tagomi dengan nilai $ 150 juta pagi itu, berikutan rundingan yang dibuat antara firma pada bulan lepas. Menurut laporan itu, perkhidmatan peminjaman Tagomi menjadikannya sasaran yang menarik untuk pembelian firma tersebut.

Menjawab komen mengenai pengambilalihan yang dikatakan itu, Rangkaian Penyelidikan Coinbase Rachael Horwitz hanya berkata, “100% palsu.” Tagomi dilaporkan menyasarkan lebih banyak pelanggan perdagangan runcit, individu yang bernilai tinggi dan peniaga aktif dalam beberapa bulan kebelakangan ini, yang memasukkannya ke dalam persaingan dengan penawaran profesional Coinbase, Coinbase Pro. Gabungan hipotesis dengan demikian akan membantu Coinbase Pro meningkatkan penguasaannya dalam pasaran matawang kripto.

Sementara itu, Tagomi secara aktif memperluas perkhidmatannya. Firma itu baru-baru ini bekerjasama dengan platform perdagangan matawang kripto Binance untuk pengguna Amerika Syarikat, Binance.US. Kerjasama itu membolehkan Binance.US untuk menawarkan kecairan institusi untuk pengguna Tagomi, termasuk dana ‘quant’, dana usaha, pejabat keluarga, akaun persaraan individu dan individu yang bernilai tinggi.

Pada bulan September, Tagomi membolehkan penggunanya meminjamkan atau meminjam Bitcoin (BTC) dan Ether (ETH) untuk memudahkan dagangan jangka masa panjang atau pendek. Tagomi juga memperoleh BitLicense dari Jabatan Perkhidmatan Kewangan Negeri New York pada akhir Mac, yang menjadikannya secara sah untuk berdagang aset matawang kripto dan terlibat dalam pengiriman wang di negeri tersebut.

Rujukan:

https://cointelegraph.com/news/coinbase-denies-report-of-150m-acquisition-of-tagomi-brokerage-firm

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads