CryptoBridge, Bursa Perdagangan Kripto Terdesentralisasi Menutup Operasi Mereka Disebabkan Masalah Peraturan Dan Pasaran

CryptoBridge, bursa perdagangan kripto terdesentralisasi (DEX) mengumumkan bahawa ia sedang menutup operasinya menurut mesej di laman webnya. Dalam pengumuman itu, bursa itu memberi amaran kepada pengguna bahawa semua perkhidmatan firma itu akan tamat selepas Dec. 15. Pengguna akan dapat mengmabil balik dana dari bursa sehingga hari terakhir operasi, tetapi deposit akan ditutup selepas 3 Disember. Pengumuman tersebut berbunyi: “Sila ambil perhatian bahawa pengesahan pengguna diperlukan oleh undang-undang EU untuk semua pengeluaran. Kami sangat mengesyorkan anda memulakan proses seawal mungkin kerana pengesahan boleh mengambil masa beberapa hari.”

Syarikat menyebut keadaan pasaran, peraturan yang semakin ketat dan kekurangan dana sebagai alasan untuk keputusannya menutup operasi dan tidak mengejar pembangunan selanjutnya. Pengguna yang melawat profil Twitter rasmi bursa tersebut menerima amaran “halaman ini tidak wujud”. Walau bagaimanapun, akaun CryptoBridgeEU baru menjadi aktif awal hari ini dan menyebarkan mesej yang bertentangan dengan pengumuman yang muncul di laman web platform rasmi. Akaun yang dimaksudkan bahawa penutupan platform hanya bersifat sementara, menyatakan: “Saya bangga untuk mengumumkan penamatan CryptoBridge bukanlah pengakhiran! Kami akan memindahkan ibu pejabat kami ke Denmark! Kami akan mempunyai tapak baru dan akan beroperasi semula!”.

Kemas kini ke laman web rasmi mengesahkan bahawa profil tersebut adalah palsu: “Semua saluran media sosial kami ditutup, semua akaun di Twitter yang berpura-pura mewakili CryptoBridge adalah palsu. Kami tidak merancang kemunculan semula pada masa ini.”

Rujukan:

https://crypto-bridge.org/

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.