Default – Above Header Ads

Dana Pelaburan Blockchain Baru Dengan Kerjasama Negera China Dilancarkan

Diumumkan hari ini, Institut Penyelidikan Pembangunan Strategik Block Xiongan (XXX) di Zhejiang telah dilancarkan di Taman Perindustrian Hangzhou Blockchain China. Institut penyelidikan blockchain baru yang dibiayai bersama melalui Dana Inovasi Blockchain Global Xiongan, yang merupakan sumber kewangan awal yang terdiri daripada pelaburan oleh Kerajaan Daerah Yuhang, Jawatankuasa Pentadbiran Bandaraya Sains dan Teknologi Masa Depan dan Syarikat Pengurusan Pelaburan Yanqi Hangzhou.

Media tempatan melaporkan bahawa kira-kira 30 peratus daripada dana pelaburan awal telah disediakan oleh Kerajaan Daerah Yuhang, manakala dana secara amnya akan dikendalikan oleh Hangzhou Xiongan Investment Management Co. Secara keseluruhannya, lebih $ 1.5 bilion akan tersedia untuk pelaburan ke dalam syarikat-syarikat mencari pembiayaan di ruang blockchain yang berkembang.

Pada majlis pembukaan hari ini, sepuluh syarikat permulaan blockchain berasingan dari seluruh dunia, termasuk mereka yang menumpukan pada enjin komuniti blockchain, perkhidmatan perdagangan aset digital, platform pengkomputeran cloudblockchain, dan pangkalan data pangkalan data adalah, dengan terjemahan kasar media tempatan, “berjaya dikontrakkan dan diselesaikan.”

Sumber:

https://www.ethnews.com/after-initial-snag-new-blockchain-investment-fund-with-chinese-state-ties-launch