Default – Above Header Ads

Delegasi Blockchain Australia Menuju Ke China Untuk Galakkan Hubungan FinTech

 

Suruhanjaya Perdagangan dan Pelaburan Australia (Austrade), agensi perdagangan negara, dan Persatuan PerdaganganDigital Australia bersama-sama menganjurkan satu delegasiyang turut disertai syarikat permulaan blockchain domestic Australia, kini sedang melawati beberapa syarikat fintechterbesar di China minggu ini.

Pada hari Isnin, delegasi itu mengunjungi ibu pejabat Ant Financial di Shanghai, pengendali $ 150 bilion dari platform pembayaran mudah alih tunggal terbesar di dunia, Alipay, dengan anggaran 520 juta pengguna. Delegasi jugamenghadiri Wangxiang Global Blockchain Summit ke-4 di pusat Shanghai hotel.

Semasa berkongsi pandangan bersama terhadap teknologiblockchain, kedua-dua negara telah menggunakan pendekatanyang berbeza untuk mata wang kripto. China telahmengharamkan perdagangan mata wang kripto domestiksecara besar-besaran melalui satu siri pengawalan peraturantermasuk larangan ICO, pada tahun 2017. Sementara itu, Australia memperkenalkan peraturan untuk sektor pertukarankripto domestik dalam bulan April tahun ini, yang memerlukan pengendali mendaftar dan mematuhi garispanduan di bawah sistem kewangan negara.

Sumber:

https://www.afr.com/technology/china-and-australia-deepen-blockchain-links-20180905-h14ycd

Default – Between Post Ads