Default – Above Header Ads

Deposit Dolar Pada Binance.US Sekarang Mempunyai Perlindungan Insurans FDIC

Binance.US – cawangan bagi bursa pertukaran kripto utama Binance di Amerika Syarikat – mengumumkan bahawa wang deposit pelanggannya layak untuk perlindungan insurans Perbadanan Insurans Deposit Persekutuan (FDIC). Binance.US mengumumkan bahawa bursa pertukaran kripto tersebut memegang deposit dolar A.S. dalam akaun yang dikumpulkan di bank yang berbeza yang diinsuranskan oleh FDIC, yang merupakan agensi kerajaan Amerika Syarikat yang direka untuk melindungi pengguna dan sistem kewangan A.S..

Binance.US menjelaskan: “Akaun penjaganya yang disatukan dikekalkan dengan cara yang menyediakan akses kepada perlindungan insurans FDIC had untuk pendepositor, yang saat ini dihadkan sehingga $ 250,000. Perlindungan insurans FDIC melindungi pendeposit daripada risiko kerugian sekiranya bank yang diinsuranskan FDIC gagal. “

FDIC ditubuhkan pada tahun 1933 untuk memberikan keyakinan terhadap kestabilan sistem kewangan A.S. dan mencegah penutupan bank yang meluas semasa Kemelesetan Besar. Pada bulan Mei, peniaga utama cryptocurrency institut SFOX mula menawarkan akaun bank yang diinsuranskan negera untuk peniaga-peniaganya. SFOX menyatakan pada masa tersebut bahawa langkah itu adalah industri pertama yang melakukan sedemikian.

Rujukan:

https://support.binance.us/hc/en-us/articles/360035339351

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.