Default – Below Header Ads

Dewan Perhimpunan Kebangsaan Korea Membuat Cadangan Rasmi Untuk Membatalkan Larangan ICO

Perhimpunan Kebangsaan Korea Selatan, yang merupakan cabang kerajaan, menolak larangan negara terhadap penawaran syiling awal domestik (ICOs). Pengawal selia Korea, Suruhanjaya Perkhidmatan Kewangan, telah mengharamkan penjualan token pada bulan September 2017, dengan mengatakan mereka terlalu spekulatif dan merupakan “pelanggaran undang-undang pasaran modal.”

Sekarang, menurut BusinessKorea, Dewan Negara secara rasminya telah mencadangkan undang-undang untuk membenarkan ICO selagi perlindungan pelabur disediakan. Cadangan perundangan dan dasar telah diputuskan dalam satu mesyuarat agung, yang diadakan pada hari Isnin, dari Jawatankuasa Khas Perhimpunan Kebangsaan Revolusi Perindustrian Keempat. Badan itu juga menyerang kerajaan atas apa yang dilihatnya sebagai kegagalan untuk memperkenalkan pembaharuan teras pengawalseliaan yang dijanjikan untuk memperluaskan peranan teknologi blockchain di negara ini.

Jawatankuasa khas terus mencadangkan pembentukan pasukan petugas untuk meningkatkan ketelusan perdagangan mata wang kripto di Korea Selatan dan membantu membangunkan industri perdagangan “mata wang kripto” yang sihat.

Sumber:

https://www.coindesk.com/korean-national-assembly-makes-official-proposal-to-lift-ico-ban/

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.