Eksekutif Ripple:’Risiko Terbesar Yang Kami Hadapi Hari Ini Adalah Peraturan’

Naib presiden kanan produk di Ripple, Asheesh Birla, telah mendedahkan bahawa risiko terbesar yang dihadapi syarikat mereka hari ini adalah peraturan. Akibatnya, Ripple meletakkan satu kumpulan pengawal selia yang besar yang bertanggungjawab memastikan gelombang pelanggan seterusnya tidak terhalang oleh masalah peraturan dan pengawal seliaan.

Salah satu ketidakpastian peraturan yang Ripple sedang bergelut dengannya ialah sama ada ia harus diklasifikasikan sebagai sekuriti atau tidak. Walaupun Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa A.S. telah menjelaskan bahawa Ethereum dan Bitcoin bukan sekuriti, namun layanan yang sama tidak diberikan kepada XRP. Walau bagaimanapun, syarikat itu menegaskan bahawa ia bukanlah sekuriti.

Dan sementara beliau mengakui bahawa mata wang kripto memegang potensi transformatif di dunia, Birla menamakan apa yang dilakukan Ripple sebagai lebih ‘merombak sedikit dunia kewangan’ daripada mengubah sistem bank. Menurut Birla, teknologi Ripple akan membantu institusi kewangan yang lebih kecil untuk lebih bersaing dengan yang lebih besar.

Sumber:

https://www.ccn.com/the-biggest-risk-we-face-today-is-regulation-senior-ripple-executive/

Bitcoin Exchange CEX.IO