Default – Above Header Ads

Enterprise Ethereum Alliance (EEA) Akan Melancarkan Piawaian Seragam Untuk Perniagaan Blockchain Tahun Ini

Menurut laporan, ketua kakitangan ConsenSys dan ahli lembaga EEA Jeremy Millar berkata EEA berhasrat untuk melancarkan beberapa standard umum untuk blockchain akhir tahun ini. Walaupun EEA menyenaraikan piawaian sedia ada di laman webnya sebagai sebahagian utama penglihatannya, sifat teknologi blockchain tidak selalunya sesuai dengan model piawai sedia ada.

Badan piawaian yang lebih besar, seperti Organisasi Antarabangsa bagi Standardisasi dan Piawaian Australia, telah menyatakan pentingnya mempunyai peraturan yang biasa untuk teknologi lejar teragih (DLT); mewujudkan piawaian organisasi untuk ahli EEA telah lama menjadi matlamat bagi mereka yang ingin menggunakan Ethereum dalam perniagaan.

Pengarah Eksekutif EEA, Ron Resnick sebelum ini menyatakan: “Sebagai pengarah eksekutif, tumpuan saya adalah untuk memacu perkembangan teknologi Ethereum dengan amalan terbaik, standard terbuka dan rujukan sumber terbuka untuk mengembangkan Ethereum menjadi teknologi gred perusahaan.” Walaupun piawaian yang berkenaan mungkin teknikal, sosial, atau lain-lain, penciptaan mereka akan meniru kehendak organisasi besar yang datang untuk mengatasi cabaran-cabaran DLT, seperti blockchain Ethereum.

Sumber:

https://www.ethnews.com/report-enterprise-ethereum-alliance-to-release-uniform-business-blockchain-standards-this-year

Default – Between Post Ads