Default – Below Header Ads

Enterprise Ethereum Alliance (EEA) Lancarkan Spesifikasi Pelanggan untuk Memudahkan Pengoperasian

Enterprise Ethereum Alliance (EEA) telah mengeluarkan Enterprise Ethereum Client Specification 1.0 hari ini, 16 Mei, yang akan membolehkan operasi saling kendalian bagi syarikat yang menggunakan penyelesaian berasaskan blockchain Ethereum. EEA, yang ditubuhkan pada Mac 2017 oleh Santander, JPMorgan, dan pelbagai ahli lain, kini mempunyai 500 perniagaan menyertainya. Ia memberi tumpuan kepada meningkatkan privasi, skala, dan keselamatan aplikasi blockchain Ethereum.

Pada permulaan bulan Mei, EEA’s Enterprise Ethereum Architectural Stack dijalankan secara langsung, satu set perisian yang menyeragamkan spesifikasi untuk aplikasi perniagaan berdasarkan Ethereum. Langkah seterusnya untuk EEA akan membina testnet untuk menguji bukti-konsep dan semakan semula spesifikasi yang ideal pada akhir tahun, diikuti dengan pelancaran program persijilan EEA.

Ketua EEA Ron Resnick, mengatakan bahawa Spesifikasi Pelanggan EE adalah “pada dasarnya pemacu yang akan akan melonjakkan penggunaan Ethereum, kerana mereka tidak mahu terkunci pada satu vendor tertentu sahajs untuk penyelesaian proprietary. Ini akan menarik lebih banyak pemain yang lebih besar untuk masuk dan memberi komitmen, kerana mereka merasa sedikit lebih selamat bahawa mereka tidak akan terhalang oleh operasi yang tidak berjalan lancar. ”

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/enterprise-ethereum-alliance-releases-client-specifications-to-facilitate-interoperability