Default – Above Header Ads

Ethereum Memasuki ‘Fasa 2’ Berikutan Pelancaran DApp Paling Kompleks

 

Pada persidangan RISE yang diadakan di Hong Kong, persidangan teknologi terbesar di Asia dihadiri oleh 15,000 hadirin, pengasas bersama Ethereum, Joseph Lubin berkata bahawa blockchain Ethereum telah memasuki tahap kedua perkembangannya, berikutan pelancaran aplikasi paling rumit mengenai protokolnya.

Semasa perbincangan panel di persidangan itu, Lubin menekankan bahawa dalam masa terdekat, rangkaian utama protokol blockchain Ethereum akan digunakan sebagai sistem kepercayaan dan rangkaian dua lapisan akan kebanyakannya mengendalikan beban berat memproses sejumlah besar data. Pada asasnya, penyelesaian seperti Sharding dan Plasma memanfaatkan keselamatan lapisan Ethereum satu protokol untuk memproses maklumat dengan selamat secara efisien.

Platform pasaran ramalan yang terdesentralisasi, Augur, yang pengasasnya, Joey Krug menggambarkan sebagai aplikasi terdesentalisasi yang paling rumit, telah melancarkan protokol blockchain Ethereum selepas bertahun-tahun pembangunannya. Pelancaran Augur pada protokol kontrak pintar Ethereum blockchain mengambil masa lebih lama daripada apa-apa projek yang sedang wujud kerana kesukaran untuk menerapkan pasaran ramalannya pada rangkaian terdesentralisasi yang bergantung kepada kontrak pintar untuk penyelesaian maklumat.

Sumber:

https://www.ccn.com/the-biggest-risk-we-face-today-is-regulation-senior-ripple-executive/

Default – Between Post Ads