Default – Above Header Ads

Exodus HTC Menjadi ‘Telefon Blockchain Pertama’ Di Dunia

Firma Taiwan pada hari Selasa melancarkan “HTC Exodus,” yang digambarkan sebagai “telefon pintar blockchain pertama di dunia.” Telefon berkuasa Android akan dibuat khusus untuk memberikan sokongan untuk aplikasi terdesentralisasi (DApps) seperti CryptoKitties, dan ia akan menampilkan perkakasan yang selamat untuk menyediakan pengguna dengan akses kepada dompet mata wang kripto sejagat yang berasal dari peranti itu. Telefon ini akan serasi dengan pelbagai protokol dan juga akan menyokong operasi biasa yang lain.

Peranti ini akan dibangunkan di bawah pimpinan Phil Chen, yang membantu mewujudkan headsetmaya HTC, Vive. Chen, yang kini memegang gelaran “Ketua Pegawai Terdesentralisasi,” akan mengetuai semua inisiatif berkaitan mata wang kripto dan blockchain syarikat.

“Melalui Exodus, kami juga teruja untuk menyokong protokol asas seperti Bitcoin, Lightning Networks, Ethereum, Dfinity, dan banyak lagi,” tulis Chen dalam catatan blog yang mengiringi pengumuman itu. “Kami ingin menyokong keseluruhan ekosistem blockchain, dan dalam beberapa bulan akan datang kami akan mengumumkan banyak perkongsian yang lebih menarik. Bersama-sama, kami ingin mencipta pengalaman aplikasi blockchain & desentralisasi terbaik untuk pengguna. ”

Sumber:

https://www.ccn.com/htc-exodus-to-be-worlds-first-native-blockchain-phone/