Default – Above Header Ads

Filipina Menyambut Sepuluh Syarikat Blockchain Dan Mata Wang Kripto Ke Zon Ekonomi Khas

Pada 25 April 2018, ketua Pihak Berkuasa Zon Ekonomi Cagayan (CEZA) mendedahkan bahawa beberapa syarikat blockchain dan mata wang kripto akan dibina tidak lama lagi di Zon Ekonomi Khas Cagayan dan Freeport yang terletak di Filipina. “Kami akan melesenkan 10 platform untuk bursa pertukaran mata wang kripto,” kata ketua Raul Lambino kepada Reuters. “Mereka adalah syarikat Jepun, Hong Kong, Malaysia, dan Korea.”

Syarikat-syarikat itu, katanya, “boleh masuk ke dalam perlombongan mata wang kripto, tawaran duit syiling awal (ICO), atau mereka boleh melaksanakan bursa perdagangan kripto.” Walaupun CEZA membuka jalan bagi platform pertukaran aset digital dengan mengesahkan operasi mereka pada bulan Februari, Lambino menyatakan bahawa untuk mengelakkan masalah pengawalseliaan, perdagangan antara wang fiat dan mata wang kripto harus dijalankan di luar negara.

Mengikut peraturan yang ditetapkan oleh CEZA, syarikat yang diluluskan dijangka melabur sekurang-kurangnya $ 1 juta selama dua tahun dan membelanjakan $ 100,000 dalam yuran pelesenan. Lambino juga mengatakan bahawa CEZA telah menimbangkan untuk membuat blokchain dan universiti FinTech di zon tersebut untuk melatih pekerja masa depan bagi syarikat-syarikat terpilih.

Sumber:

https://www.ethnews.com/philippines-to-welcome-ten-blockchain-and-cryptocurrency-companies-into-special-economic-zone

EXMO affiliate program