Default – Above Header Ads

Firma Berasaskan Teknologi Stellar Mengambil Alih Syarikat Permulaan Blockchain Yang Disokong Oleh Visa

 

Syarikat permulaan perkhidmatan kewangan berasaskan blockchain, Chain telah diperolehi oleh firma Lightyear, yang memfokuskan kepada penggunaan Stellar. CEO Chain, Adam Ludwin memberitahu bahawa sebuah syarikat baru, dinamakan sebagai Interstellar, akan “memindahkan” rangkaian pelanggan Chain dan produk sedia ada ke blockchain Stellar, bertujuan untuk mewujudkan platform pengurusan aset digital awam yang baru.

Ludwin menjelaskan bahawa langkah itu datang setelah penilaian firma pangkalan pelanggan Chain menjadi lebih mudah menerima teknologi blockchain berbanding pada masa yang lalu. Walaupun maklumat kewangan pengambilalihan Lightyear tidak diketahui, perjanjian itu dilaporkan selesai minggu lalu, berikutan tempoh rundingan yang bermula pada lewat tahun 2017. Chains sebelum ini telah memperolehi dana lebih $ 40 juta untuk membangunkan infrastruktur blockchain untuk perkhidmatan kewangan daripada pelabur termasuk Visa, Citi Ventures, dan Nasdaq.

Kedua-dua Chains dan Lightyear akan menyerahkan jenama mereka untuk projek ini kepada Interstellar yang baru dibentuk, dengan Ludwin berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif dan Jed McCaleb – pengasas bersama dari Yayasan Pembangunan Stellar dan Lightyear – berkhidmat sebagai CTO Interstellar.

Sumber:

https://www.reuters.com/article/us-usa-blockchain-merger/lightyear-buys-u-s-blockchain-start-up-chain-to-move-business-to-stellar-idUSKCN1LQ15G

Default – Between Post Ads