Firma Blockchain Yang Disokong Samsung Lancar Di UAE Selepas Mendapat Pembiayaan $16M

Blocko, pembekal blockchain Korea Selatan, dilancarkan di Emiriah Arab Bersatu selepas mendapat pembiayaan sebanyak $ 16 juta. Blocko telah bekerjasama dengan SEED Group, seorang anggota jabatan Pejabat Swasta Sheikh Saeed bin Ahmed Al Maktoum di UAE.

Sebelum dilancarkan di UAE, Blocko memperolehi sejumlah $ 16 juta melalui dua pusingan pembiayaan berasingan. Bank tertua Korea Selatan, Shinhan Bank, serta KEB Hana Bank, Pelaburan LB dan Dadam Investment adalah antara mereka yang mengambil bahagian dalam pusingan pembiayaan. Syarikat blokchain kini akan membawa platform Aergo ke Timur Tengah, mencari cara untuk mencapai kejayaan sperti di Eropah dan Asia.

Ketua Pegawai Eksekutif Blocko Phil Zamani berkata: “Kami melancarkan Aergo sebagai tindak balas kepada keperluan yang semakin meningkat dalam perkongsian data antara industri dan syarikat di bidang seperti pengesahan identiti, pengurusan dokumen dan Internet of Things – kawasan yang sama di mana Timur Tengah khususnya mencari penyelesaian yang praktikal.”

Rujukan:

https://www.arabianbusiness.com/technology/429403-samsung-backed-blockchain-company-partners-with-dubai-royal-family

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads