Default – Above Header Ads
Default – Below Header Ads

Firma DLT Yang Disokong Samsung Melancarkan Konsortium Blockchain Untuk Wilayah MEASEA

 

Aergo dan Blocko, dua syarikat blockchain yang disokong oleh Samsung dan Sequoia Capital, mengumumkan pelancaran sebuah konsortium serantau yang bertujuan untuk mendorong penerapan teknologi inovatif di wilayah Timur Tengah, Afrika, dan Asia Tenggara (MEASEA) pada 27 April.

Organisasi tersebut, Execution Intelligence Group (E24P) berusaha untuk mempromosikan tadbir urus, pelancongan, rantaian bekalan, dan kewangan ‘pintar’ yang memanfaatkan blockchain yang digabungkan dengan kecerdasan buatan (AI). Pada masa ini, E24P merangkumi Aergo, Blocko, Topos permulaan pengiriman wang, keluarga Al Nahyan Abu Dhabi – salah satu daripada enam keluarga pemerintah Emiriah Arab Bersatu (UAE), dan “sebuah institusi penyelidikan terkemuka di UK dan China.”

Kumpulan ini berusaha untuk memajukan aplikasi praktikal blockchain bersepadu AI: “untuk menjana peluang ekonomi yang meningkatkan hasil sosial, memanfaatkan model perniagaan baru, dan menghilangkan ketidakcekapan bagi pemerintah dan syarikat besar.” Siaran akhbar organisasi menegaskan bahawa “terlalu banyak projek yang melibatkan blockchain terbatas pada idea konsep pembuktian yang tidak memberikan nilai perniagaan yang nyata,” menekankan keinginannya untuk mendorong pengembangan “penyelesaian siap yang menunjukkan hasil perniagaan segera.”

E24P telah menjadualkan beberapa taklimat kepada kerajaan yang akan dilaksanakan di Abu Dhabi, Jeddah dan Riyadh. Rombakan teknologi blockchain itu diharapkan dapat menjimatkan 77 juta jam kerja dan $ 3 bilion dalam perbelanjaan transaksi dan pemprosesan dokumen yang dihapuskan, dan untuk mengurangkan jumlah dokumen yang dicetak oleh pemerintah sebanyak 398 juta setiap tahun.

Rujukan: 

https://www.prnewswire.com/news-releases/sequoia–samsung-backed-firms-launch-execution-intelligence-group-e24p-to-address-growing-need-for-advanced-practical-expertise-in-blockchain–other-emerging-digital-technologies-301047195.html

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads