Default – Above Header Ads

Firma Fintech Revolut Capai Penilaian $ 1.7 Bilion Selepas Integrasi Kripto

Selama bertahun-tahun, TransferWise, syarikat fintech yang membolehkan pengguna menghantar bayaran bank dengan bayaran yang sangat murah dan tempoh pengesahan yang lebih pendek adalah perniagaan fintech yang paling dominan di Eropah. Bulan ini, Revolut mencapai penilaian $ 1.7 bilion selepas mengintegrasikan mata wang kripto, melepasi penilaian Transferwise.

Revolut, sebuah syarikat fintech yang berpusat di London, bernilai kurang daripada satu bilion dolar tahun lepas dan pangkalan penggunanya tidak setanding dengan syarikat TransferWise saingannya. Pada akhir tahun 2017, Revolut mengintegrasikan perdagangan mata wang kripto, yang membolehkan pengguna membeli dan menjual mata wang kripto seperti bitcoin. Di samping itu, Revolut juga menlancarkan kad debit yang boleh digunakan untuk membelanjakan mata wang kripto di mana-mana peniaga yang menerima Visa.

Dalam masa setahun, penilaian Revolut meningkat kepada $ 1.7 bilion dan ia mengalahkan Transferwise. Menurut Quartz, TransferWise kini bernilai $ 1.6 bilion, $ 100 juta kurang daripada Revolut. Revolusi baru $ 1.7 bilion Revolut mencerminkan peningkatan pesat asas pengguna syarikat, yang meningkat lebih dari 70 peratus berikutan integrasi mata wang kriptonya. Selain Coinbase, Revolut kekal sebagai satu-satunya rangkaian seperti bank di Eropah yang membolehkan pengguna membelanjakan, menyimpan, menghantar, dan menerima bayaran dari kedua-dua akaun bank dan mata wang kripto.

Sumber:

https://www.ccn.com/london-fintech-firm-reaches-1-7-billion-valuation-after-integrating-cryptocurrency/