Default – Below Header Ads

Firma Teknologi India Bangunkan Aplikasi Blockchain Hyperledger Untuk Pemeriksaan Kenderaan

 

Syarikat permulaan teknologi India, Smart Sight Innovation – atau SSI – telah membangunkan aplikasi yang direka untuk meningkatkan proses penyelenggaraan dan pemeriksaan kenderaan. SSI membina aplikasi mudah alih untuk pelanggan Amerika yang tidak disebutkan namanya, yang mengkhususkan diri dalam pengembangan kecerdasan buatan, Internet of Things dan platform blockchain, menurut pengumuman 27 April. Pada masa ini, aplikasinya hanya tersedia pada peranti Android.

SSI mengatakan bahawa aplikasi membuat ringkasan kepada pelbagai masalah – seperti kerja pembaikan dan pematuhan kriteria pemeriksaan – yang dihadapi oleh kenderaan. Ini juga memberi peringatan kepada pemandu kenderaan, dan mengambil gambar bahagian untuk memberikan laporan terperinci kepada pemilik kenderaan. Akhirnya, aplikasi ini bertujuan untuk membebaskan pemandu dan pemilik kenderaan dari dokumen yang berkaitan dengan penyelenggaraan dan pemeriksaan kenderaan.

SSI membina aplikasi di blockchain HyperLedger, dengan data yang disimpan dalam format yang mematuhi peraturan negeri dan persekutuan yang relevan. Firma itu mengatakan: “Karena laporan pemeriksaan tersedia secara digital, pemandu kenderaan dapat menghasilkannya ketika dan ketika dituntut oleh lembaga penegak hukum. Jurutera dari SSI mengusahakan aplikasi Android, dan juga bahagian depan laman web platform. Bahagian belakang menggunakan teknologi blockchain HyperLedger, sementara aplikasi android dibangunkan dengan Android Studio & Java.”

Rujukan: 

https://www.pr.com/press-release/811132

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads