Default – Above Header Ads

Gabenor Connecticut Menandatangani Undang-Undang Kumpulan Kerja Blockchain Ke Dalam Undang-Undang

Gabenor Connecticut Dannel Malloy menandatangani SB 443 menjadi undang-undang, yang menetapkan kumpulan kerja blockchain untuk mengkaji teknologi tersebut, menurut dokumen awam pada 6 Jun. Kelompok kerja itu juga ditugaskan untuk membentuk sebuah pelan untuk “memupuk perkembangan industri blockchain dalam negara.”

Rang undang-undang tersebut telah diluluskan kedua-dua rumah perundangan bulan lepas dengan undi sebulat suara.  Rang undang-undang itu mengatakan bahawa kumpulan kerja itu hendaklah termasuk tidak kurang daripada lima orang ahli yang memperoleh pengetahuan dan pengalaman dalam blockchain atau wakil industri yang boleh “mendapat manfaat daripada teknologi blockchain,” dan tidak kurang daripada dua ahli komuniti akademik. Pesuruhjaya Pembangunan Ekonomi dan Masyarakat, atau ahli pesuruhjaya, akan menjadi anggota ex-officio kumpulan itu.

Tidak lewat dari 1 Januari 2019, kumpulan itu mesti mengemukakan kajian dan cadangan kepada jawatankuasa bersama bersama Perhimpunan Agung, dengan mengambil kira perkara yang berkaitan dengan perdagangan, perbankan dan kewangan, serta pendapatan.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/governor-of-connecticut-signs-blockchain-working-group-bill-into-law

Bitcoin Exchange CEX.IO