Default – Above Header Ads

Gergasi IT Mahindra Membangunkan Teknologi Blockchain Di India

Diumumkan pada hari Khamis, syarikat blokchain Sweden ChromaWay dan gergasi IT India Tech Mahindra sedang bekerjasama untuk membawa penyelesaian blockchain ke pasaran India. “Kerjasama ini merupakan peluang untuk memanfaatkan teknologi pangkalan data konsortium sumber terbuka untuk membawa peningkatan yang nyata kepada masyarakat dengan memperkasakan individu, memerangi rasuah dan memupuk kerjasama,” kata Henrik Hjelte, Ketua Pegawai Eksekutif ChromaWay.

Projek itu juga dijangka membina penyelesaian blockchain untuk agensi kerajaan, kata laporan tersebut. Dan pendekatan ini sesuai dengan kepentingan Tech Mahindra, menurut Rachit Batham, ketua Pusat Blockchain syarikat itu. Dalam kenyataannya, beliau berusaha untuk menggambarkan syarikat itu sebagai bersedia untuk melabur dalam meneroka bagaimana blockchain boleh digunakan untuk mewujudkan ekosistem baru, dengan kawasan penerokaan awal termasuk perbankan, telekom dan penjagaan kesihatan, serta peluang sektor awam.

Vivek Agarwal, ketua global di Tech Mahindra, menyatakan bahawa blockchain dapat membantu menangani beberapa cabaran sektor awam India.

Sumber:

https://www.coindesk.com/giant-tech-mahindra-joins-indias-early-blockchain-bulls/

Default – Between Post Ads