Default – Above Header Ads

Gergasi Syarikat Tenaga BP: Kami Sedang Mencuba “Token Dalaman”

Gergasi tenaga BP akan mempertimbangkan perkongsian dengan syarikat permulaan blockchain yang melakukan penawaran duit syiling awal (ICO), dan ia juga sedang menguji token secara dalaman, kata seorang eksekutif pada hari Rabu. Bercakap di Blockchain Expo di London, pengarah teknologi untuk organisasi inovasi digital BP, Julian Gray menyuarakan satu tema yang sama: perusahaan bukan kewangan mungkin lebih terbuka untuk membuka peluang inovasi yang menjadi rakan niaga kewangan mereka.

Gray berkata: “Kami belum melakukan apa-apa lagi dengan rantaian awam tetapi itu tidak bermakna kami tidak akan membuktikan konsep menggunakan token secara dalaman, memindahkan nilai.” Di dalam BP, beliau berkata, terdapat banyak pendidikan yang perlu dilakukan. Tetapi ada segelintir orang di syarikat itu, dahulunya dikenali sebagai British Petroleum, kini yang menyedari bahawa blockchain, walaupun dari sumber terbuka, bukan sekadar hanya berada di “wilayah penggodam.”

Gray berkata walaupun jabatan inovasinya sendiri dibiayai dengan teguh, beliau terbuka untuk bekerja dengan orang lain yang telah menggunakan laluan ICO. Walaupun industri perkhidmatan kewangan telah menunjukkan banyak tentangan terhadap apa saja yang berkaitan dengan ICO atau rantaian umum, ini tidak berlaku di dunia perusahaan yang lebih luas.

Sumber:

https://www.coindesk.com/energy-giant-bp-says-tested-internal-tokens/