Default – Above Header Ads

Harga Bitcoin Gagal Melepasi $ 10,000 Sekali Lagi, Mata Wang Kripto Lain Juga Menurun

Harga Bitcoin telah gagal untuk menjamin momentumnya di rantau $ 10,000 dan telah jatuh lebih daripada $ 400 dalam tempoh 24 jam yang lalu, altcoin lain juga telah mengikuti trend harga bitcoin, jatuh dalam lingkungan 5 hingga 20 peratus.

Pada masa penulisan, harga bitcoin kekal di bawah $ 9,700 dan masih tidak jelas sama ada bitcoin boleh memulakan perningkatan baru untuk masuk ke rantau $ 10,000. Relative Strength Index (RSI) bitcoin kini 59.2, menandakan zon neutral. Kedua-dua pergerakan eksponen dan sederhana menunjukkan trend jangka pendek yang sihat bagi bitcoin, menunjukkan isyarat beli yang kukuh. Sebelum ini, harga bitcoin turun hampir 10 peratus selepas menguji tanda $ 10,000, yang dicetuskan oleh penjualan pemegang amanah Mt. Gox di bursa pertukaran kripto. Pada masa itu, harga bitcoin turun dari $ 9,800 hingga $ 8,800 dalam satu hari sahaja.

Sekali lagi, apabila harga bitcoin merosot dan mencatatkan sedikit kerugian, ia mula menerima akhbar negatif. Pelabur jutawan Warren Buffett, yang sering digambarkan sebagai salah satu pelabur paling berjaya dalam sejarah baru-baru ini, menyatakan bahawa bitcoin lebih buruk daripada racun tikus. Buffett memberi amaran kepada para pelabur bahawa bitcoin “pasti akan berakhir dengan buruk.”

Sumber:

https://www.ccn.com/bitcoin-price-fails-to-test-10000-again-alternative-cryptocurrencies-also-drop/

Bitcoin Exchange CEX.IO